Komunal

LUNGOMARE IDE NA JAVNU RASPRAVU

Prijedlog izmjena i dopuna UPU Lungomare ide u javnu raspravu

Javna rasprava o ovim izmjenama plana započinje 15. ožujka i predviđa se u trajanju od 15 dana. Sadržavat će i javno izlaganje o predloženim planskim rješenjima. O svim detaljima javne rasprave građani će biti pravovremeno obaviješteni


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Javna rasprava o ovim izmjenama plana započinje 15. ožujka i predviđa se u trajanju od 15 dana. Sadržavat će i javno izlaganje o predloženim planskim rješenjima. O svim detaljima javne rasprave građani će biti pravovremeno obaviješteni

Potpisom gradonačelnika Filipa Zoričića Grad Pula utvrdio je prijedlog izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Lungomare koji će se uputiti u javnu raspravu, a o čemu smo već pisali prije nekoliko dana.

Izmjene i dopune, koje su predmet postupka, s jasno postavljenim ciljevima koji se odnose isključivo na provjeru i redefiniranje planskih rješenja u dijelu nogometnog igrališta te površina sportske namjene, parkirališta, kolno-pješačkih površina i zaštitnih zelenih površina u okruženju, pokrenute su Odlukom Gradskog vijeća Pule iz prosinca 2020. godine, priopćeno je danas iz Grada Pule.

Podsjetimo, izgradnjom Gradskih bazena Pula – Pola, NK Uljanik ostao je bez pomoćnog nogometnog terena, koji je korišten za obavljanje trenažnih procesa svih nogometnih kategorija u Klubu, kao i za odigravanje natjecateljskih utakmica nižih kategorija.


"Tada je ocijenjeno kako bi se pomoćni teren na lokaciji Lungomare, koji je trenutno u lošem stanju, trebao obnoviti. Međutim, gabariti terena nisu uvjetni kako bi se na njemu mogle odigravati utakmice te je pokrenut postupak izmjene ovog plana. Time će se stvoriti pretpostavke za realizaciju odgovarajuće površine uz revitalizaciju travnjaka prema standardima Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA-e te, ujedno, omogućiti realizacija pratećih sadržaja (svlačionice i sl.), čime će se posljedično otvoriti mogućnost dobivanja već najavljenih sredstava za postavljanje umjetnog travnjaka od strane HNS-a.

Uređenjem novog travnjaka dobilo bi se kvalitetno nogometno igralište na kojem bi trenirale stotine naše djece i mladih te bi se aktivno pridonijelo razvoju nogometne infrastrukture u gradu, posljedično i razvoju nogometa. Grad Pula i njegovi građani dobili bi novi uređeni javni sportski sadržaj na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija", smatra gradonačelnik Pule, Filip Zoričić.

Javna rasprava o ovim izmjenama plana započinje 15. ožujka i predviđa se u trajanju od 15 dana. Sadržavat će i javno izlaganje o predloženim planskim rješenjima. O svim detaljima javne rasprave građani će biti pravovremeno obaviješteni.


Nastavite čitati

Pula
 

Boljunčić Zoričiću: "Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?"

"Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva", napisao je Boljunčić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.