Komunal

Novi rok za izgradnju uređaja je 2027. godina

Pročistač otpadnih voda seli s Molo Carbonea? Zoričić: "Volio bih da bude van naseljenog područja"

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, iznenada je promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, svega 60-ak metara od prvih kuća


 
1 min
Chiara Bilić

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, iznenada je promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, svega 60-ak metara od prvih kuća

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, pa potom iznenada promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, gradonačelnik Pule Filip Zoričić kazao je sada da ga želi razmjestiti van grada.

„Volio bih da pročistač bude izvan naseljenog mjesta, ali čekam odgovor Hrvatskih voda i struke“, kratko je poručio gradonačelnik.

Naime, Molo Carbone je na samo 60-ak metara udaljenosti od prvih kuća.

Inače, novi rok za izgradnju pročistača je 2027. godina, a nakon što se prekoračio rok do 2021. godine.

Podsjetimo, upitan prije mjesec i pol je li točno da će se ipak nastaviti s projektom izgradnje postrojenja za sušenje mulja na Kaštijunu, kojem je Grad Pula većinski vlasnik, Zoričić je odgovorio: "Zaustavio sam sve postupke na tu temu, jer više ništa neće i ne može biti na Kaštijunu! Kaštijun je nažalost loše birana politička odluka i lokacija IDS-ove vlasti i sada imamo problema s time kroz više pitanja. Ovaj mjesec imam važan sastanak u Ministarstvu i Hrvatskim vodama da ne izgubimo EU novac, a da lokacija bude izvan naselja. To isto vrijedi i za pročistač".


Nastavite čitati

Pula
 

Maksimalnih 1,2 milijuna kuna za energetski učinkovitiju Gradsku palaču

Riječ je o projektu zamjene klimatizacije Gradske palače čiji sustav nije u upotrebi zbog zastarjele tehnologije, a za ovaj poziv Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost udio sufinanciranja nije uvjetovao indeksom razvijenosti, poput onog za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra, te je i iznos koji je Pula dobila znatno viši

Pula
 

NISU POZVALI INVESTITORA NA TRIBINU ZA LUNGOMARE Aleksej Orel: "Pozvali smo sve gradske vijećnike i gradonačelnika Zoričića, nitko nam nije odgovorio"

Ne, naša je pozicija da na drugoj strani ne stoji investitor nego predstavnici Grada Pule. Naime, donošenje urbanističkih planova je u nadležnosti Gradskog vijeća, a ne investitora. S druge strane, nismo sigurno hoće li postojeći investitor, a koji je sam rekao da je projekt kupio 2016. godine, to i ostati u perspektivi, kazao je Orel i dodao: "Pozvali smo na tribinu sve gradske vijećnike i gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, no nitko nam nije poslao službeni odgovor. Nadamo se da će bar kao privatna lica sudjelovati na današnjoj tribini"

Pula
 

BIRA SE UMJETNIČKI RAVNATELJ PULA FILM FESTIVALA Pavo Marinković: "Prijavit ću se na natječaj, posao nije završen" - Zlatko Vidačković: "Kandidirat ću se"

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.