Komunal

Novi rok za izgradnju uređaja je 2027. godina

Pročistač otpadnih voda seli s Molo Carbonea? Zoričić: "Volio bih da bude van naseljenog područja"

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, iznenada je promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, svega 60-ak metara od prvih kuća


 
1 min
Chiara Bilić

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, iznenada je promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, svega 60-ak metara od prvih kuća

Nakon što je pulska gradska vlast godinama zagovarala Valkane kao najbolju lokaciju za pročistač otpadnih voda, pa potom iznenada promijenila mišljenje i odlučila ga preseliti na Molo Carbone na Stoji, gradonačelnik Pule Filip Zoričić kazao je sada da ga želi razmjestiti van grada.

„Volio bih da pročistač bude izvan naseljenog mjesta, ali čekam odgovor Hrvatskih voda i struke“, kratko je poručio gradonačelnik.

Naime, Molo Carbone je na samo 60-ak metara udaljenosti od prvih kuća.

Inače, novi rok za izgradnju pročistača je 2027. godina, a nakon što se prekoračio rok do 2021. godine.

Podsjetimo, upitan prije mjesec i pol je li točno da će se ipak nastaviti s projektom izgradnje postrojenja za sušenje mulja na Kaštijunu, kojem je Grad Pula većinski vlasnik, Zoričić je odgovorio: "Zaustavio sam sve postupke na tu temu, jer više ništa neće i ne može biti na Kaštijunu! Kaštijun je nažalost loše birana politička odluka i lokacija IDS-ove vlasti i sada imamo problema s time kroz više pitanja. Ovaj mjesec imam važan sastanak u Ministarstvu i Hrvatskim vodama da ne izgubimo EU novac, a da lokacija bude izvan naselja. To isto vrijedi i za pročistač".


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Lorena Boljunčić: "Gradonačelniče, nemojte nam prodavati maglu"

"Jučer sam stavila fejs objavu o tome kako su nam ulice u centru prljave. Puno je ljudi u gradu, sve je to normalno. Samo što prošlih godina nije bilo baš tako jako (radim u centru). ALI, kad onda gradonačelnik krene bandićevski jutros u 3 sata prati ulice s Herculaneom i to stavljati na društvene mreže, onda mi je stvarno previše", napisala je pulska poduzetnica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.