Komunal

JE LI ITKO IZNENAĐEN?

PRVI DANI RADA, A ROLO GARAŽA VEĆ U KVARU Vozačica Ivana: 'Ovo je čista katastrofa'

Podsjetimo, garaža je s radom po najavama trebala krenuti krajem prošle godine, kao svojevrsno čudo tehnike o kojemu su pisali mediji širom Hrvatske, a prema zasad dostupnim podacima koštala je gotovo 700 tisuća eura


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Podsjetimo, garaža je s radom po najavama trebala krenuti krajem prošle godine, kao svojevrsno čudo tehnike o kojemu su pisali mediji širom Hrvatske, a prema zasad dostupnim podacima koštala je gotovo 700 tisuća eura

Krajem prošlog tjedna s radom je krenula prva rotacijska garaža u Puli te ujedno jedina takva u Hrvatskoj. Kao što smo već pisali, ovaj je izum plaćen gotovo 700 tisuća eura, barem koliko je zasad poznato. 

U namjeri da isprobmo kako radi nova rolo garaža, ekipa Istra 24 uputila se na parkiralište kako bismo parkirali u novoj rotirajućoj garaži. No bezuspješno. Garaža zbog kvara nije radila.

Naime, iako se radi o prvim danima rada, rotirajuća garaža je već bila u kvaru, a turisti i Puležani koji su svoja vozila ostavili na ovom jedinstvenom parkingu čekali su da se kvar otkloni kako bi došli do svojih vozila.

Čekalo se otklanjanje kvara

"Pitali smo što se događa i rekli su nam da je garaža u kvaru te da čekaju tehničara koji će otkloniti kvar. Evo tu smo pola sata, i drago mi je da nam se nigdje ne žuri, pa imamo vremena čekati. Mislim da ću drugi put tri puta razmisliti prije nego što se odlučim parkirati u rolo garaži. Možda se radi o uhodavanju i početničkim situacijama, ali..., rekao je Boris iz Slovenije.

Ivana Halilković koja je također pokušala doći do svog vozila bila je veoma nezadovoljna zbog kvara. Vozilo joj treba, a ne može do njega.

- Parkirala sam se prije pola sata, došla sam prije dvadeset minuta i nije mi preostalo drugo nego da čekam. Ovo je čista katastrofa, neću više nikada koristiti rotirajuću garažu. Mislim da im je za novce koji su uloženi bilo pametnije da su neku livadu izbetonirali, ovo je bačen novac, poručila je Ivana.

Nakon četrdesetak minuta od nastanka kvara, djelatnici Pula parkinga su uspjeli osposobiti rotaciju parkirnih mjesta.

Podsjetimo, garaža je s radom po najavama trebala krenuti krajem prošle godine, kao svojevrsno čudo tehnike o kojemu su pisali mediji širom Hrvatske. Radovi i testiranja garaže potrajali su sve do prije par dana kada je konačno puštena u rad.

Garaža je, pisala je Istra24, prema svim javno dostupnim podacima, planovima nabave i registrima ugovora Pula parkinga, koštala zasad barem 691.148 eura ili 5,2 milijuna kuna.

Naime, za izradu i montažu je zagrebačkoj firmi Markoja plaćeno 579 tisuća eura, ista firma je angažirana i za izradu i postavljanju fasade, odnosno oplate po cijeni od 82.148 eura, a dodatno se za rasvjetu, prema planu javne nabave, planira izdvojiti 30 tisuća eura. Sve s PDV-om.

Koji je razlog tako brzog kvara, te ima li bojazni za sigurnost ljudi i vozila pitali smo direktora Pula parkinga Branislava Bojanića, a njegov odgovor ćemo objaviti čim stigne.


Nastavite čitati

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.