Komunal

Licitacija za gradske prostore

PULA DOBIVA TRI NOVA RESTORANA? Traže se zakupci za atraktivne prostore na Forumu i Rivi, a na ponovnu licitaciju ide i bivši McDonald's

Novi restoran, ako je suditi po natječaju, dobio bi i Forum 13 i to u zgradi koji Puljani kolokvijalno zovu "zelena zgrada" iako je, nakon što je obnovljena, ona zapravo u drugim nijansama. U toj se zgradi naime nalaze se uredi Odjela za katastar, no prizemlje veličine 187 kvadrata, koje ima izlaz na Forum, je prazno. Dopusti li se još potencijalnom zakupcu zakup javne površine za postavljanje terase, moglo bi biti dosta zainteresiranih


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Novi restoran, ako je suditi po natječaju, dobio bi i Forum 13 i to u zgradi koji Puljani kolokvijalno zovu "zelena zgrada" iako je, nakon što je obnovljena, ona zapravo u drugim nijansama. U toj se zgradi naime nalaze se uredi Odjela za katastar, no prizemlje veličine 187 kvadrata, koje ima izlaz na Forum, je prazno. Dopusti li se još potencijalnom zakupcu zakup javne površine za postavljanje terase, moglo bi biti dosta zainteresiranih

Grad Pula objavio je natječaj za davanje u zakup ukupno 14 poslovnih prostora čime su izloženi svi trenutno raspoloživi gradski poslovni prostori. Cilj je, kako vele,  dodatno oplemeniti i obogatiti cjelogodišnju ponudu, posebice u samom centru grada te novo zainteresiranim poduzetnicima i gospodarstvenicima omogućiti uvid u slobodne prostore.  

Druga licitacija za prostor u Laginjinoj

Druga licitacija za bivši McDonald's

Ono što je najzanimljivije jest da bi Pula uskoro mogla dobiti tri nova restorana na atraktivnim lokacijama. Naravno, ako bude bilo zainteresiranih zakupaca. Jer, primjerice, prostor od 321 kvadrata u centru grada u Laginjoj 1, kojem se donedavno nalazio McDonald's, na prošlom natječaju nije izlicitiran. Ovdje se, prema propozicijama natječaja, može otvoriti restoran ili pak lounge bar.

Uz ovaj prostor, među najzanimljivijim prostorima je svakako onaj namijenjen ugostiteljskoj namjeni odnosno restoranu na adresi Riva 2.

Riva 2

Riječ je o prostoru u kojem se nekada nalazio restoran Dolce Vita, a koji je dugo vremena prazan, ali je njegova prednost što je već priveden namjeni.

Restoran u "zelenoj zgradi"

Novi restoran, ako je suditi po natječaju, dobio bi i Forum 13 i to u zgradi koji Puljani kolokvijalno zovu "zelena zgrada" iako je, nakon što je obnovljena, ona zapravo u nijansama neke druge boje. U toj se zgradi naime nalaze uredi Odjela za katastar, no prizemlje veličine 187 kvadrata, koje ima izlaz na Forum, je prazno. Dopusti li se još potencijalnom zakupcu zakup javne površine za postavljanje terase, moglo bi biti dosta zainteresiranih.

Zakupac prostor mora privesti namjeni u roku od 90 dana, ali i sanirati pročelje. Ukoliko se odluči na restoran, najam bi samo po početnoj cijeni plaćao gotovo 17 tisuća kuna mjesečno. To je ipak manje nego za Laginjinu 1 koja mjesečno košta gotovo 26 tisuća kuna i najskuplji je poslovni prostor koji se trenutno nudi.

Naime, početna cijena prostoru na rivi je 60 kuna po metru kvadratnom, onom na Forumu 90, a prostoru u Laginjinoj 80 kuna po kvadratu.

Popis svih poslovnih prostora i djelatnosti koji idu na natječaj:

 • Riva br. 2 (djelatnost: ugostiteljska – restoran)
 •  Flaciusova br. 10 (djelatnost: uslužna, agencijska, trgovinska – ostalo (osim prodaje suvenira i sezonske robe, opreme za more i plažu), ugostiteljska – objekt jednostavnih usluga za pripremu i usluživanje hrane i pića)
 • Forum br. 13 (djelatnost: ugostiteljska – restoran)
 • Sergijevaca br. 21 (djelatnost: trgovinska – trgovina brendiranih proizvoda, i to odjeće i obuće te kućnog tekstila, posuđa i ostale opreme za kućanstvo)
 • Sergijevaca br. 36 (djelatnost: trgovinska – trgovina brendiranih proizvoda, i to odjeće i obuće te kućnog tekstila, posuđa i ostale opreme za kućanstvo)
 • Sergijevaca br. 49 i 51 (djelatnost: trgovinska – trgovina brendirane sportske odjeće i obuće)
 • Laginjina br. 1 (djelatnost: ugostiteljska – restoran, lounge bar)
 • Trg I. svibnja br. 4 (djelatnost: trgovinska – ostalo (osim prodaje sezonske robe, suvenira, opreme za more i plažu)
 • Ciscuttijeva br. 12 (djelatnost: trgovinska – prodaja odjeća i obuća, uslužna)
 • Zagrebačka br. 10 (djelatnost: trgovinska – ostalo (osim prodaje sezonske robe, opreme za more i plažu te suvenira), uredska, agencijska)
 • Istarska br. 18 (djelatnost: trgovinska – ostalo (osim prodaje suvenira i sezonske robe – opreme za more i plažu)
 • Istarska br. 18 (djelatnost: trgovinska – ostalo (osim prodaje suvenira i sezonske robe – opreme za more i plažu)
 • Carrarina br. 7 (djelatnost: djelatnost obrazovanja i poučavanja – škola stranih jezika)
 • Mletačka br. 8 (djelatnost: uredska, uslužna, agencijska, trgovinska – ostalo (osim prodaje suvenira, sezonske robe, opreme za more i plažu).

Navedeni poslovni prostori daju se u zakup na rok od 10 godina, a djelatnost se u poslovnom prostoru mora obavljati kroz cijelu kalendarsku godinu, izuzev u ostalim uvjetima propisanim predmetnim natječajem. 

Očevidi poslovnih prostora obavit će se 28. i 29. ožujka, nakon čega slijedi usmeno nadmetanje ponuditelja u prostorijama Komunalne palače 13. travnja 2022. godine s početkom u 12 sati. 

Cjeloviti tekst natječaja sa svim podacima o poslovnim prostorima i uvjetima natječaja objavljen je službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr


B. PETROVIĆ

Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.