Komunal

Ulaganje Više od pola milijuna kuna:

PULA Obnavlja se krov i likovna učionica u OŠ Šijana

Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukcija, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje


 
1 min
Borka Petrović
Osnovna škola Šijana/B. P.

Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukcija, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje

Više od pola milijuna kuna izdvojit će Grad Pula za obnovu Osnovne škole Šijana. Kako doznajemo, radovi uključuju konstruktivnu sanaciju krova i međukatne konstrukcije učionice likovne kulture u ovoj školi.

Dugogodišnje korištenje dovelo je do dotrajalosti postojeće krovne i međukatne konstrukcije te potrebe za njenom sanacijom. Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukciju, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje.

Drvena krovna konstrukcija bi se zamijenila laganom čeličnom konstrukcijom koja bi omogućila otvorenost prostorije učionice, doznajemo iz Grada Pule.

Uz to, u tijeku izvođenja radova u potpunosti bi se sanirao kompletan prostor učionice (zidovi, oprema, instalacije). Procijenjena vrijednost nabave iznosi 505.000 kuna (bez PDV-a).

Radovi se planiraju započeti po završetku školske godine, krajem lipnja, a rok za završetak je 60 kalendarskih dana, od dana uvođenja u posao. Učenike bi tako, bez da se zadire u nastavne procese, u novoj pedagoškoj godini dočekale novouređene prostorije i sigurno okruženje.


Nastavite čitati

Pula
 

Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju Šveđaninu Svanteu Paabou

- Čovječanstvo je uvijek zanimalo vlastito porijeklo. Otkuda potječemo i u kakvim smo odnosima s onima prije nas? Što nas - Homo sapiense razlikuje od drugih hominida? Svojim pionirskim istraživanjem Svante Pääbo postigao je nešto naizgled nemoguće - sekvenciranje genoma neandertalca, izumrlog rođaka današnjih ljudi, objavila je danas Nobelova skupština

Pula
 

Dušica Radojčić: "Investitor u hotel Valkane čini atentat na referendum!"

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.