Komunal

Ulaganje Više od pola milijuna kuna:

PULA Obnavlja se krov i likovna učionica u OŠ Šijana

Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukcija, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje


 
1 min
Borka Petrović
Osnovna škola Šijana/B. P.

Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukcija, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje

Više od pola milijuna kuna izdvojit će Grad Pula za obnovu Osnovne škole Šijana. Kako doznajemo, radovi uključuju konstruktivnu sanaciju krova i međukatne konstrukcije učionice likovne kulture u ovoj školi.

Dugogodišnje korištenje dovelo je do dotrajalosti postojeće krovne i međukatne konstrukcije te potrebe za njenom sanacijom. Radovima će se sanirati postojeća drvena međukatna konstrukcija te ukloniti drvena krovna konstrukciju, koja u postojećem stanju zadire u prostor učionice likovne kulture i otežava njeno korištenje.

Drvena krovna konstrukcija bi se zamijenila laganom čeličnom konstrukcijom koja bi omogućila otvorenost prostorije učionice, doznajemo iz Grada Pule.

Uz to, u tijeku izvođenja radova u potpunosti bi se sanirao kompletan prostor učionice (zidovi, oprema, instalacije). Procijenjena vrijednost nabave iznosi 505.000 kuna (bez PDV-a).

Radovi se planiraju započeti po završetku školske godine, krajem lipnja, a rok za završetak je 60 kalendarskih dana, od dana uvođenja u posao. Učenike bi tako, bez da se zadire u nastavne procese, u novoj pedagoškoj godini dočekale novouređene prostorije i sigurno okruženje.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.