Komunal

Prijave se zaprimaju do 31. ožujka

Raspisan javni natječaj: Grad Rovinj sufinancira obnovu pročelja i krovova u starogradskoj jezgri

Projektom se nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Rovinj

Projektom se nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti

Grad Rovinj i gradsko trgovačko poduzeće Rubini i ove godine sufinanciraju obnovu pročelja u starogradskoj jezgri, na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline.

Javni poziv za sufinanciranje obnove fasada i krovova u tijeku je do 31. ožujka, a sve informacije i obrasci za prijavu dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Rovinja.

Tim se projektom nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti.

U posljednje je četiri godine gradsko poduzeće „Rubini“ pokrenulo obnovu i sanaciju pročelja i krovova na 53 zgrade kojima upravlja, što samostalno što putem programa sufinanciranja kojeg provodi Grad.


Nastavite čitati

Istra
 

Nakon kiše, Ćićarijom šeta endemska Velebitska gušterica

Podrijetlom je iz sjeverozapadne Hrvatske i prisutna je u srednjoj i južnoj Europi. Mala rasprostranjenost Velebitske gušterice glavni je uzrok zabrinutosti za opstanak pa joj je dodijeljen status skoro ugrožene životinje, a pravno je zaštićena i u zemljama u kojima živi

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.