Komunal

Prijave se zaprimaju do 31. ožujka

Raspisan javni natječaj: Grad Rovinj sufinancira obnovu pročelja i krovova u starogradskoj jezgri

Projektom se nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Rovinj

Projektom se nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti

Grad Rovinj i gradsko trgovačko poduzeće Rubini i ove godine sufinanciraju obnovu pročelja u starogradskoj jezgri, na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline.

Javni poziv za sufinanciranje obnove fasada i krovova u tijeku je do 31. ožujka, a sve informacije i obrasci za prijavu dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Rovinja.

Tim se projektom nastoji poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te, priopćuju iz Grada, da arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti.

U posljednje je četiri godine gradsko poduzeće „Rubini“ pokrenulo obnovu i sanaciju pročelja i krovova na 53 zgrade kojima upravlja, što samostalno što putem programa sufinanciranja kojeg provodi Grad.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.