Komunal

Istarski dužnosnici koji koriste državne stanove

Stanove plaćate saborskoj zastupnici Sanji Radolović, državnom tajniku Ivanu Bubiću, ali i Moniki Udovičić koja radi u Ministarstvu turizma

Državni stan, nešto manje površine od 32 kvadrata, ima na korištenje i Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi, bivša HDZ-ova kandidatkinja za županicu i pomoćnica nekadašnjeg ministra turizma Garija Cappellija * Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu u stan od 37,5 četvornih metara uselio se u travnju 2017. godine


 
2 min
Borka Petrović

Državni stan, nešto manje površine od 32 kvadrata, ima na korištenje i Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi, bivša HDZ-ova kandidatkinja za županicu i pomoćnica nekadašnjeg ministra turizma Garija Cappellija * Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu u stan od 37,5 četvornih metara uselio se u travnju 2017. godine

Nakon slučaja Frka Petešića Jutarnji list objavio je listu dužnosnika koji koriste državne stanove uz pojašnjenje Ministarstva graditeljstva kako prebivalište nije uopće uvjet da netko dobije stan, nego samo činjenica da nema nekretninu u vlasništvu ni u najmu. Prema podacima koje su objavili nijedan državni dužnosnik od njih 35 koji koriste stanove, nije imao prijavljeno prebivalište u Zagrebu.

Na listi su se našla i neka istarska imena.

Istrijani u Zagrebu

Državni stan tako koristi Ivan Bubić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu. Ovaj Pazinjan u stan od 37,5 četvornih metara uselio se u travnju 2017. godine.

Budući da ima prebivalište u Pazinu gdje je prirez devet posto, uštedio je tako oko 300 kuna mjesečno.

Ivan Bubić

Bubić je istarskoj javnosti poznat kao bivši predsjednik županijskog HDZ-a, ali i dugogodišnji direktor Fine. Na izborima 2013. godine bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pazina.

Stan iste kvadrature koristi i saborska zastupnica SDP-a Sanja Radolović, inače pulska gradska vijećnica i nekadašnja predsjednica, a sada potpredsjednica pulskog SDP-a.

Radolović se na prošlim izborima kandidirala za gradonačelnicu Pule.

Državni stan, nešto manje površine od 32 kvadrata, ima na korištenje i Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi, bivša HDZ-ova kandidatkinja za županicu i pomoćnica nekadašnjeg ministra turizma Garija Cappellija.

Monika Udovičić

Udovičić je trenutno ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u ministarstvu turizma i sporta.

Za državne potrebe 122 stana

Kako navodi Jutarnji list, Državne nekretnine upravljaju sa 122 stana za službene potrebe, od kojih je 86 u Zagrebu.

Državni dužnosnici koriste 35 stanova, a pravosudni 58. U Zagrebu postoje tri zgrade u kojima se nalazi najveći broj tih stanova, i to u Ilici, Palmotićevoj i Kukuljevićevoj. U Ilici dužnosnici najam stana od oko 65 četvornih metara plaćaju 1.150 kuna, a onaj od oko 35 kvadrata 795 kuna.

Na kraju dodajmo i to da su ovo Istrani koji su se našli na popisu Jutarnjeg lista. Sutra ćemo provjeriti tko još od "naših" saborskih zastupnika koristi istu privilegiju.


FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.