Komunal

Projekt vrijedan 1,4 milijuna EURa

U Poreču, Vodnjanu i Puli do 2024. godine planirana gradnja kapaciteta za proizvodnju električne energije iz sunca

Projekt će sutra u Poreču predstaviti zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Homme Latif, kao predstavnica jedne od zemalja-donatora projekta u okviru financijskog, mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma


 
1 min
Istra24

Projekt će sutra u Poreču predstaviti zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Homme Latif, kao predstavnica jedne od zemalja-donatora projekta u okviru financijskog, mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma

U porečkom hotelu Parentium  sutra će se održati javno predstavljanje projekta “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju”.  

Kroz ovaj projekt, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura, do travnja 2024. predviđena je ugradnja 1 MW kapaciteta za proizvodnju električne energije iz sunca na javnim objektima u gradovima Poreču, Puli, Vodnjanu, Zaprešiću, Cresu, Čakovcu i Ivanić-Gradu, te poticanje dodatnih ulaganja u solarnu energiju u gradovima u kojima se provodi, ali i drugim dijelovima Hrvatske.

Projekt “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju” financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.-2021. i Norveški financijski mehanizam u iznosu 85 % (1,1 milijun EUR) bespovratnih sredstava.

Projekt će predstaviti zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Homme Latif, kao predstavnica jedne od zemalja-donatora projekta u okviru financijskog, mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma.

Na prezentaciji će sudjelovati i istarski župan Boris Miletić, kao predstavnik nositelja projekta te predstavnici partnerskih organizacija iz Istarske regionalne energetske agencije i Zelene energetske zadruge.


Nastavite čitati

Istra
 

PODACI IZ 153 MILIJARDE INTERAKCIJA I nakon 30 godina jedan od najpopularnijih kanala komunikacije je SMS

“Originalna SMS poruka koju je prije 30 godina poslao 22-godišnji developer Neil Papworth pomogla je otvoriti put prema globalnoj povezanosti. Ta se povezanost razvila i posljednjih godina ubrzano širila, a Infobip danas svake godine obrađuje stotine milijardi poruka, dosežući 75 posto mobilnih telefona u svijetu”, istaknuo je Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.