Komunal

GRADONAČELNIKOV ĐIR PO MJESNIM ODBORIMA

U Štinjanu mještane brine nedostatak komunalne infrastrukture, ali i PREKOBROJNE DIVLJE SVINJE I ČAGLJEVI. Na Velom Vrhu najveći problem PROMET

Štinjanac Ervin Grbac gradonačelnika je upozorio na sve veći broj divljih svinja koje su se opasno približile kućama, ali i čagljeve kojih je sve više. Kako su mještani posvjedočili divlje svinje ulaze im u dvorišta, a cijelo je krdo nedavno viđeno iza osnovne škole


 
4 min
Borka Petrović

Štinjanac Ervin Grbac gradonačelnika je upozorio na sve veći broj divljih svinja koje su se opasno približile kućama, ali i čagljeve kojih je sve više. Kako su mještani posvjedočili divlje svinje ulaze im u dvorišta, a cijelo je krdo nedavno viđeno iza osnovne škole

Na današnjem susretu s gradonačelnikom Filipom Zoričićem Štinjanci su dobili odgovore na pitanja koja su postavili na susretu proteklog mjeseca. Oni koji nisu došli "po svoje odgovore" mogu ih pročitati na oglasnoj ploči zgrade.

Unatoč tome što je u Štinjanu bio prije dva tjedna, ponovo ga je dočekala puna "sala" mještana i - nova tura pitanja, a gradonačelnik je obećao kako će i dalje redovito dolaziti i pokušati učiniti sve ono što je realno moguće.

Jednu je mještanku danas tako zanimalo zašto naselje Kanole, u kojem ima kuću već deset godina, nema normalnu infrastrukturu kao i sva ostala gradska naselja. Pritom je naglasila da je kuću gradila legalno i ima sve dozvole. Iako u Kanolama ima sve više žitelja nemaju cestu, javnu rasvjetu, muče ih probemi s vodom.

Tematske sjednice s direktorima

Gradonačenik joj je odgovorio kako će se već u ponedjeljak, 20. veljače u 18 sati, u Štinjanu održati prva od tematskih sjednica na koju će doći direktori Vodovoda, Pragrandea, Plinare i Herculanee te će imati prilike njih upitati isto i dobiti konkretniji odgovor. Pritom je naglasio da su se naselja, nažalost, godinama dizala neplanski i izgradnju kuća nije pratila potrebna komunalna infrastruktura.

- Znam da je Štinjan jedno od naselja koje zaostaje u tom pogledu, stvari se miču s mrtve točke, no ništa se ne može riješiti preko noći, kazao je te poručio da će se ponovo objaviti natječaj za izgradnju na gradskoj parceli društvene namjere, na kojom bi se gradili sadržaji koji mjestu nedostaju, da će se kod nogometnog igrališta širiti sportska zona....

Štinjanac Ervin Grbac gradonačelnika je upozorio na sve veći broj divljih svinja koje su se opasno približile kućama, ali i čagljeve kojih je sve više. Kako su mještani posvjedočili divlje svinje ulaze im u dvorišta, a cijelo je krdo nedavno viđeno iza osnovne škole.

- Znam da nas lovce nidan ne voli, ali ja govorim kao vođa lovne jedince Štinjan Lovačkog društva Union i moram reći da se problem prekobrojnosti divljači mora pod hitno riješiti dok se ne dogodi neka nesreća, upozorio je Grbac. Upitao je zašto se u Štinjanu ne bi dopustilo da se lovačke čeke mogu postaviti na 100 metara od prvih kuća, kao primjerice u Medulinu, a ne na 300 kao što je sada propis.

- Nećemo hitati po danu, samo po noći, ako nam dozvole, ali ovo se mora početi rješavati, naglasio je Grbac, a gradonačelnik mu je obećao da će se rapitati kako se može, što se tiče zakona, riješiti ova problematika.

Mještane je zanimala rasvjeta, odnosno njezin nedostatak, oborinska odvodnja, mogu li se postaviti dodatni uspornici na Štinjanskoj cesti koja je opasna.... Zoričić je na tu temu odgovorio kako oni kao Grad mogu samo ponovo pitati policiju, no oni su ti koji odlučuju gdje se i kakvi usporivači prometa postavljaju.

Dalibor Dabić

Dalibor Dabić upitao je za svoju ulicu Varoš. Nekoliko je ovdje problema, kako je naglasio: ulica je bez rasvjete, nakon kiše na njoj ostaje jako puno vode jer odvodnja nije riješena, a stanari novih zgrada koje su se ovdje izgradile nemaju kante pa smeće bacaju okolo ili čak susjedima, kazao je.

I na ovo je pitanje Zoričić uputio Dabića da dođe u ponedjeljak kada će ovdje biti direktori Pragrandea i Herculanee.

U mjesnom odboru Veli Vrh bilo je primjetno manje mještana. I njima je preneseno da su im odgovori na pitanja s prošlog susreta izvješeni na mjesnom odboru.

Najviše pitanja ovdje se odnosilo na uređenje cesta i organizaciju prometa. Tako je jedan mještanin predložio da Jeromelina ulica postane jednosmjerna jer je ona, kako je kazao, iznimno opasna, a po njoj djeca idu do škole.

Vijećnik Marino Drandić kazao mu je da su oko te ulice već krenuli u rješavanje problematike pa su makli nepropisno parkirane aute kako bi cesta bila pregledna, a da je drugi korak taj da ona postane jednosmjerna i to u smjeru Kapelera. No naglasio je da se za to mora pričekati uređenje Vodnjanske ceste.

Mještane Velog Vrha gradonačelnik je pozvao da u ponedjeljak, 20. veljače dođu na tematsku sjednicu koja će se održati u 16 sati.  U utorak, 21. veljače tematske sjednice predviđene su u 16 sati u MO Valdebek te u 18 sati u MO Busoler.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.