Komunal

NOVI DOM ZA 250 GRAĐANA UMAGA

U Umagu uskoro dovršen najveći POS projekt u Istarskoj županiji

U lipnju prošle godine, polaganjem kamena temeljca, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade poticane stanogradnje u Umagu. Trajat će sve do kraja godie, a u njoj će svoj dom naći 250 građana Umaga. Riječ je o najvećem POS projektu u Istarskoj županiji


 
1 min
Istra24

U lipnju prošle godine, polaganjem kamena temeljca, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade poticane stanogradnje u Umagu. Trajat će sve do kraja godie, a u njoj će svoj dom naći 250 građana Umaga. Riječ je o najvećem POS projektu u Istarskoj županiji

Radovi na izgradnji četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu se odvijaju punom parom, a umašku panoramu već neko vrijeme krase konture potpuno novog objekta u kojem će brojne obitelji pronaći svoj dom i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, priopćili su danas iz Grada Umaga.

Naime, 1. lipnja 2021. godine, polaganjem kamena temeljca, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade poticane stanogradnje u Umagu. Trajat će sve do kraja godine.

Umag - radovi

Nova POS zgrada sadržava 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601 m2, a sastoji se od šest nadzemnih etaža, dva ulaza, dva stubišta i dva lifta. 

Trenutno je u tijeku kontrola ispunjavanja osnovnih preduvjeta za utvrđivanje konačne liste prvenstva. Ona će biti objavljena za tjedan dana, a potom će građani biti pozvani na odabir stanova te potpisivanje predugovora o kupovini stana.

-Nalazimo se u vrlo teškom razdoblju, a globalna je pandemija poremetila planove gotovo svakome. Stoga sam zaista zadovoljan što su u Umagu, unatoč poteškoćama, naše demografske mjere osigurale
stabilnost, a strateški razvojni projekti nisu stali, naglasio je gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese.

Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji, a osigurat će dom za 250 građana Umaga.


Foto: Grad Umag

Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.