republika - dugi
Komunal

Projekt uređenja gradske rive

UMAG: Sljedeći tjedan počinje rekonstrukcija šetnice uz more, nakon toga i proširenje parkinga

Najveći dio investicije odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka


 
1 min
Martina Pereša

Najveći dio investicije odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka

U Umagu je u tijeku izgradnja rotora kod IKB-a, a sljedećeg tjedna započinju radovi na daljnjem uređenju šetnice gdje su predviđeni novi platoi za štandove i kućice.

Najveći dio investicije rekonstrukcije šetnice odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka, javljaju iz Grada Umaga.

Postojeće dječje igralište proširuje se za tristotinjak metara te se nadograđuje spravama za vanjsko vježbanje.

- U ovoj fazi čiji je trošak oko 7 milijuna kuna značajno će se podići kvaliteta života naših sugrađana. Stvorit će se i dodatni motivi dolaska i povratka gostiju u naš grad čemu kontinuirano težimo, izjavio je gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese.

Idući zahvat odnosi se na uređenje i izgradnju novog stajališta za turistički vlakić koji ima tradiciju prometovanja već punih 50 godina.

Umaška strateška investicija uređenja gradske rive započela je prije sedam godina. Uoči prošlogodišnje ljetne sezone uređene su šetnica i nove zelene površine na prostoru od dvije tisuće metara kvadratnih.


Foto: Grad Umag

Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.