Komunal

Projekt uređenja gradske rive

UMAG: Sljedeći tjedan počinje rekonstrukcija šetnice uz more, nakon toga i proširenje parkinga

Najveći dio investicije odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka


 
1 min
Martina Pereša

Najveći dio investicije odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka

U Umagu je u tijeku izgradnja rotora kod IKB-a, a sljedećeg tjedna započinju radovi na daljnjem uređenju šetnice gdje su predviđeni novi platoi za štandove i kućice.

Najveći dio investicije rekonstrukcije šetnice odnosi se na uređenje i proširenje velikog parkinga na obali smještenog u zaleđu mediteranskog parka, javljaju iz Grada Umaga.

Postojeće dječje igralište proširuje se za tristotinjak metara te se nadograđuje spravama za vanjsko vježbanje.

- U ovoj fazi čiji je trošak oko 7 milijuna kuna značajno će se podići kvaliteta života naših sugrađana. Stvorit će se i dodatni motivi dolaska i povratka gostiju u naš grad čemu kontinuirano težimo, izjavio je gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese.

Idući zahvat odnosi se na uređenje i izgradnju novog stajališta za turistički vlakić koji ima tradiciju prometovanja već punih 50 godina.

Umaška strateška investicija uređenja gradske rive započela je prije sedam godina. Uoči prošlogodišnje ljetne sezone uređene su šetnica i nove zelene površine na prostoru od dvije tisuće metara kvadratnih.


Foto: Grad Umag

Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.