Komunal

nelegalni radovi u zaštićenom krajobrazu

Unatoč zabranama inspekcije u kampu Colone i dalje se gradi, a ne miruju radovi ni na plaži San Polo

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Kamp Colone

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"

Nakon što smo pisali o nelegalnom zidanju na plaži San Polo, zbog čega je investitoru  Mon Perinu Državni inspektorat izrekao zabranu radova i protiv njega pokreno prekršajni postupak, problemi u ovom dijelu baljanskog priobalja, koji je dio zaštićenog krajobraza, ne prestaju.

Naime, čitatelji su nas upozorili da radovi, unatoč zabranama, ne miruju pa se u kampu Colone i dalje gradi.

Na plaži San Polo, mada je gradnja zida stopirana, i dalje se obavljaju građevinski radovi, dok se u campu Colone dižu mobilne kućice, a do njih grade bazeni!

Na terenu smo susreli i djelatnike Javne ustanove Natura Histrica, a ravnateljica ove ustanove Silvia Buttignoni na naš je upit odgovorila kako su upoznati s radovima i ponovo su investitoru izdali usmenu i pismenu zabranu radova, kao u slučaju San Pola.

Zaštićeni krajobraz

- Unatoč zabrani, kao što ste vidjeli na terenu, i dalje se radi, kazala nam je Buttignoni te još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje".

I ovi su bespravni radovi prijavljeni Državnom inspektoratu pa je na teren izašla Inspekcija zaštite prirode te im je i ona, kako doznajemo, izdala zabranu radova.

Zašto se radovi, za koje je evidentno da investitor ne posjeduje sve potrebne dozvole, i dalje izvode i kako spriječiti daljnju devestaciju prirode, pitanje je koje smo ponovo uputili Državnom inspektoratu i Mon Perinu, ali zasad bez odgovora.

Prošli su nam put iz uprave Mon Perina poručili da je " u tijeku postupak ishodovanja potrebitih odobrenja pri nadležnim tijelima i da radi toga nisu u mogućnosti davati daljnje komentare".


Nastavite čitati

Istra
 

Potpredsjednik pazinskog Gradskog vijeća Vedran Ivančić (IDS): Gradonačelnica Jašić obmanjuje i difamira cjelokupnu javnost

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je točka koja se odnosila na Odluku o sufinanciranju Grada Pazina za korisnike Doma s područja Grada Pazina. Mi takvu odluku nismo htjeli podržati iz više razloga. Prvi razlog je taj što predložena odluka na dnevnom redu nije istovjetna odluci koja je bila na javnom savjetovanju, istaknuo je među ostalim Ivančić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.