Komunal

nelegalni radovi u zaštićenom krajobrazu

Unatoč zabranama inspekcije u kampu Colone i dalje se gradi, a ne miruju radovi ni na plaži San Polo

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Kamp Colone

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"

Nakon što smo pisali o nelegalnom zidanju na plaži San Polo, zbog čega je investitoru  Mon Perinu Državni inspektorat izrekao zabranu radova i protiv njega pokreno prekršajni postupak, problemi u ovom dijelu baljanskog priobalja, koji je dio zaštićenog krajobraza, ne prestaju.

Naime, čitatelji su nas upozorili da radovi, unatoč zabranama, ne miruju pa se u kampu Colone i dalje gradi.

Na plaži San Polo, mada je gradnja zida stopirana, i dalje se obavljaju građevinski radovi, dok se u campu Colone dižu mobilne kućice, a do njih grade bazeni!

Na terenu smo susreli i djelatnike Javne ustanove Natura Histrica, a ravnateljica ove ustanove Silvia Buttignoni na naš je upit odgovorila kako su upoznati s radovima i ponovo su investitoru izdali usmenu i pismenu zabranu radova, kao u slučaju San Pola.

Zaštićeni krajobraz

- Unatoč zabrani, kao što ste vidjeli na terenu, i dalje se radi, kazala nam je Buttignoni te još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje".

I ovi su bespravni radovi prijavljeni Državnom inspektoratu pa je na teren izašla Inspekcija zaštite prirode te im je i ona, kako doznajemo, izdala zabranu radova.

Zašto se radovi, za koje je evidentno da investitor ne posjeduje sve potrebne dozvole, i dalje izvode i kako spriječiti daljnju devestaciju prirode, pitanje je koje smo ponovo uputili Državnom inspektoratu i Mon Perinu, ali zasad bez odgovora.

Prošli su nam put iz uprave Mon Perina poručili da je " u tijeku postupak ishodovanja potrebitih odobrenja pri nadležnim tijelima i da radi toga nisu u mogućnosti davati daljnje komentare".


Nastavite čitati

Istra
 

PROPAST PROJEKTA VODYOUNG-a Umjesto privlačanje mladih stručnjaka dobili vile s bazenima

Projekt koji je Klaudio Vitasović najavio kao veliki iskorak u privlačenju mladih i visokoobrazovanih stručnjaka u Vodnjan, u stvarnosti se pretvorio u model jefinog prepuštanja atraktivnih gradskih parcela vjernim djelatnicima bivše gradske uprave, članovima njihovih obitelji i prijateljima bivših vodnjanskih čelnika. Najdalje je otišao Luka Pavlović koji je sagradio ogromnu vilu s bazenom u kojoj uopće ne stanuje već je, mrtav-hladan, iznajmljuje turistima.

Istra
 

Banjole: Na bazenu dječak teško ozlijeđen, a djevojka lakše

Teško ozlijeđeni dječak zadržano je na liječenju u riječkoj bolnici. Na mjestu nesreće obavljen je očevid, a policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju utvrđivati sve okolnosti ovog događaja, dodaju iz Policijske uprave istarske

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.