Komunal

nelegalni radovi u zaštićenom krajobrazu

Unatoč zabranama inspekcije u kampu Colone i dalje se gradi, a ne miruju radovi ni na plaži San Polo

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Kamp Colone

Unatoč zabrani na terenu se i dalje gradi, tvrdi ravnateljica JU Natura Histrica Silvia Buttignoni koja je još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje"

Nakon što smo pisali o nelegalnom zidanju na plaži San Polo, zbog čega je investitoru  Mon Perinu Državni inspektorat izrekao zabranu radova i protiv njega pokreno prekršajni postupak, problemi u ovom dijelu baljanskog priobalja, koji je dio zaštićenog krajobraza, ne prestaju.

Naime, čitatelji su nas upozorili da radovi, unatoč zabranama, ne miruju pa se u kampu Colone i dalje gradi.

Na plaži San Polo, mada je gradnja zida stopirana, i dalje se obavljaju građevinski radovi, dok se u campu Colone dižu mobilne kućice, a do njih grade bazeni!

Na terenu smo susreli i djelatnike Javne ustanove Natura Histrica, a ravnateljica ove ustanove Silvia Buttignoni na naš je upit odgovorila kako su upoznati s radovima i ponovo su investitoru izdali usmenu i pismenu zabranu radova, kao u slučaju San Pola.

Zaštićeni krajobraz

- Unatoč zabrani, kao što ste vidjeli na terenu, i dalje se radi, kazala nam je Buttignoni te još jednom naglasila da se radi o području pod zaštitom koji spada u takozvani "Značajni krajobraz Rovinjski otoci i priobalje".

I ovi su bespravni radovi prijavljeni Državnom inspektoratu pa je na teren izašla Inspekcija zaštite prirode te im je i ona, kako doznajemo, izdala zabranu radova.

Zašto se radovi, za koje je evidentno da investitor ne posjeduje sve potrebne dozvole, i dalje izvode i kako spriječiti daljnju devestaciju prirode, pitanje je koje smo ponovo uputili Državnom inspektoratu i Mon Perinu, ali zasad bez odgovora.

Prošli su nam put iz uprave Mon Perina poručili da je " u tijeku postupak ishodovanja potrebitih odobrenja pri nadležnim tijelima i da radi toga nisu u mogućnosti davati daljnje komentare".


Nastavite čitati

Istra
 

UZ OPTUŽBE ZA KRAĐU I PRIJETNJE POLICIJOM PREKINUTA SJEDNICA FAŽANSKOG VIJEĆA Usvojen Proračun za 2023. godinu težak 8 milijuna i 149 tisuća eura

Rekordan Proračun za iduću godinu koji su fažanski vijećnici izglasali tijekom sinoćnje burne Sjednice, ostao je u sjeni donošenja odluke oko novog godišnjeg obračuna komunalne naknade tijekom koje je zaiskrilo između nezavisne vijećnice Lidije Udovički i SDP-ove Dragane Sabadoš. Udovički ju je, naime, prozvala za krađu na što je Sabadoš odlučila nazvati policiju te je Sjednica naprasno prekinuta

 

Istra
 

Recenzija nove Netflixove serije 'WEDNESDAY': 'Socijalne su mreže otupljujući bezdan isprazne informacije"

Osmodijelna serija dijelom je fantazija, a dijelom misterij ubojstva te deadpan (suhoparna, vrlo izravna) komedija s elementima horora. No, uglavnom je to priča o odrastanju u formi srednjoškolske drame. U središtu radnje je tinejdžerka gotičarka alergična na boje; čelistica koja gotovo nikad ne trepće, a do tuđeg mišljenja kao ni do prijateljstva, nimalo ne mari. Prve četiri epizode režirao je Tim Burton, a režiju posljednje četiri prepustio je Jamesu Marshallu i Gandji Monteiro

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.