Komunal

testiranje u ponedjeljak

Za direktora Pulaprometa četiri kandidata - Igor Škatar i dalje u igri?

Škatar je, inače, jedan od najdugovječnijih direktora gradskih komunalnih poduzeća koji vodi Pulapromet puna dva desetljeća - direktor je, naime, postao 1. siječnja 2001. godine


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Škatar je, inače, jedan od najdugovječnijih direktora gradskih komunalnih poduzeća koji vodi Pulapromet puna dva desetljeća - direktor je, naime, postao 1. siječnja 2001. godine

Na natječaj za mjesto direktora Pulaprometa javilo se pet kandidata, od toga jedan ne udovoljava uvjetima.

Testiranje četvorice kandidata, pismeno i usmeno, održat će se 4. travnja, a obzirom da se kandidati vode pod šiframa njihova imena, za sada, nisu javna.

Jedna od šifra je ipak "IŠ" pa možemo pretpostaviti da se dosadašnji direktor Igor Škatar ponovo natječe za ovu funkciju. To nam on, u današnjem razgovoru, nije htio potvrditi, pa nam ostaje špekulirati hoće li ova gradska fima dobiti novog ili zadržati starog direktora.

Dva desetljeća na čelu poduzeća

Podsjetimo, direktor Pulaprometa Igor Škatar, Dalibor Suljević iz Luke Pula, Darko Buršić iz Monte Gira i Dean Starčić iz Vodovoda četiri su direktora pulskih komunalnih poduzeća koja nisu dobila razješnicu za rad u prethodnoj godini. Doduše, skupština trgovačkog društva Pulaprometa prihvatila je izvještaj o poslovanju u ovom poduzuću, no ono nije prošlo na Gradskom vijeću.

Škatar je, inače, jedan od najdugovječnijih direktora gradskih komunalnih poduzeća koji vodi Pulapromet puna dva desetljeća - direktor je, naime, postao 1. siječnja 2001. godine.

Nelogičnosti natječaja

Podsjetimo, kao što smo već pisali, zanimljvost oko ovog natječaja je da je bivša IDS-ova vlast sastavila Pulaprometov Društveni ugovor tako da se za direktorsku poziciju mogu javiti diplomirani inženjeri građevine, elektrotehnike, strojarstva, pravnici, ekonomisti, tehnološki inženjeri, ali ne i diplomirani inženjeri - prometa.

Stoga su neki od kandidata, koji su se željeli javiti na natječaj, automatski ispali iz igre, jer nisu imali potrebne formalne uvjete.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.