Krasna Zemlja

U TINJANU OVOG PETKA I SUBOTE

MANIFESTACIJA PUNA OKUSA Prođite na Ljetni festival istarskog pršuta

Od istarskih pršutara na Festivalu istarskog pršuta u Tinjanu, 12. i 13. srpnja predstavit će se pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. Redom su to proizvođači istarskog pršuta čiji su proizvodi nagrađivani na brojnim sajmovima


 
2 min
Istra24

Od istarskih pršutara na Festivalu istarskog pršuta u Tinjanu, 12. i 13. srpnja predstavit će se pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. Redom su to proizvođači istarskog pršuta čiji su proizvodi nagrađivani na brojnim sajmovima

Krajem ovoga tjedna u Tinjanu istarski pršutari predstavit će svoje proizvode, i onaj na kojeg su najviše ponosni pršut. Istarski pršut jedna je od najpoznatijih istarskih gastronomskih delicija, a nosi oznaku izvornosti i zemljopisnog porijekla.

Istarski pršut, poznato je suši se na buri bez kože, uz dodatak vrlo malog broja začina. Od istarskih pršutara na Festivalu istarskog pršuta u Tinjanu, 12. i 13. srpnja predstavit će se pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul. Redom su to proizvođači istarskog pršuta čiji su proizvodi nagrađivani na brojnim sajmovima.

Da raznolikost ponude bude još veća pobrinut će se i gosti iz Španjolske s čijim se proizvođačima istarski pršutari već dugi broj godina druže, u goste stižu i Slovenci te Beliščani. Pršut se naravno, izvrsno sljubljuje i sa sirom, pa e i njega biti u ponudi, a sve će se moći zaliti i kvalitetnim vinima i koktelima, i drugim pićima.

Ulaz na Festival istarskog pršuta za sve je posjetitelje besplatan, manifestacija započinje u petak u 18 sati, a na štandovima će se nuditi fritule, palačinke, pa čak i pizza. U ponudi će biti i proizvodi lokalnih OPG-ova.

Svi oni koji se krajem tjedna zapute u Tinjan, općinu istarskog pršuta, nakon što kušaju pršute, možda malo zavire u slatku ili slanu ponudu, moći će uživati i u dobroj glazbi i to 12. srpnja posjetitelje će zabavljati Alfa Time Band i 2BMB band, a 13. srpnja grupa Vigor i Etaloni band.

Festival istarskog pršuta u Tinjanu, Općina Tinjan kao njegov organizator zamislila je kao mjesto druženja, mjesto na kojem će posjetitelji moći zastati, opustiti se i uživati. Možda zaplesati i zapjevati, ili jednostavno sjediti u hladovini i pod zvijezdama u toploj ljetnoj noći. Pa zašto se onda ne zaputiti ovog vikenda u Tinjan? Nije daleko, a ovoga ga ljeta rado kao svoje odredište za odmor biraju i turisti. Naime, do konca lipnja ovdje je ostvareno gotovo 20 tisuća noćenja.


Nastavite čitati

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.