Krasna Zemlja

u sektoru mliječnog govedarstva

Natječaj za 150 milijuna kuna potpora

U sklopu natječaja, 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje korisnike, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike


 
1 min
HINA
FOTO: Pixabay

U sklopu natječaja, 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje korisnike, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je objavljen natječaj za sektor mliječnog gospodarstva u sklopu kojeg je na raspolaganju 150 milijuna kuna za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.  

Riječ je o natječaju podmjere 4.1. iz Programa ruralnog razvoja, navodi se u priopćenju iz tog ministarstva.

U sklopu natječaja, 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje korisnike, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći iznos javne potpore je milijun eura. 

Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, kao i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine. 

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. do 30. lipnja 2022., zaključuje se u priopćenju.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.