Krasna Zemlja

Mala škola rezanja maslina

VIDEO: Kako orezati masline na najbrži način i dobiti najviše prinosa

Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako obrezati masline na najbrži način, koji ujedno daje i najviše prinosa. Uz to, daju brojne savjete u rezidbi: od izbora pravog alata do prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.


 
1 min
Ivan Dobran

Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako obrezati masline na najbrži način, koji ujedno daje i najviše prinosa. Uz to, daju brojne savjete u rezidbi: od izbora pravog alata do prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.

Ljubitelji maslinarstva u ovoj video prezentaciji mogu saznati kako obrezati masline u oblik polikonične vaze. Polikonična vaza najbrži je način rezidbe a ujedno daje i najviše prinosa u maslinarstvu. Dozvoljava da sunčeva svjetlost dopre do svih dijelova stabla, da se u unutarnjem dijelu krošnje ne stvara previsoka vlaga i da plodovi sazriju jednakom brzinom. Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako iz uobičajenog oblika globusa maslinu postepeno pretvoriti u polikoničnu vazu. Uz to daju brojne savjete u rezidbi, od izbora pravog alata do  prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.


Nastavite čitati

Istra
 

HIDROBAZA: Što župan misli o njenoj paradoksalnoj prodaji, i što će biti s plažom?

Zbog mešetarenja kod privatizacije nekadašnji trgovački divovi "Puljanka" i "Istra" su propali, a danas se njihove nekretnine prodaju po diskontiranim cijenama * I Grad Rovinj, poput Pule, Poreča i Umaga, koristi javne novce za vlastitu promociju * Hidrobaza je trebala biti jezgra poduzeća Brijuni Rivijera čiji je suvlasnik država, a sada je ta ista država prodaje: što o tome misli Boris Miletić? * Hidrobaza će koštati i Fažani koja uređuje svoje priobalje i koja s lokacije mora ukloniti nezakonite nasipe materijala: više o tome saznat ćete ujutro * Sutra pročitajte i kako je gradonačelnik Višnjana opravdao to što nije informirao javnost o svom (ne) radu

Istra
 

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.