Krasna Zemlja

Mala škola rezanja maslina

VIDEO: Kako orezati masline na najbrži način i dobiti najviše prinosa

Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako obrezati masline na najbrži način, koji ujedno daje i najviše prinosa. Uz to, daju brojne savjete u rezidbi: od izbora pravog alata do prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.


 
1 min
Ivan Dobran

Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako obrezati masline na najbrži način, koji ujedno daje i najviše prinosa. Uz to, daju brojne savjete u rezidbi: od izbora pravog alata do prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.

Ljubitelji maslinarstva u ovoj video prezentaciji mogu saznati kako obrezati masline u oblik polikonične vaze. Polikonična vaza najbrži je način rezidbe a ujedno daje i najviše prinosa u maslinarstvu. Dozvoljava da sunčeva svjetlost dopre do svih dijelova stabla, da se u unutarnjem dijelu krošnje ne stvara previsoka vlaga i da plodovi sazriju jednakom brzinom. Agronomi iz udruge Agroturist Vodnjan pokazuju kako iz uobičajenog oblika globusa maslinu postepeno pretvoriti u polikoničnu vazu. Uz to daju brojne savjete u rezidbi, od izbora pravog alata do  prepoznavanja provodnice i zaštite od paunova oka.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.