Iako je bio petak, jučer na pulskoj ribarnici nije bilo gužve. Mnogima su za njihov budžet cijene nedostižne, javlja HRT.
- Skupo je. Preskupo, ali riba je zdrava, kažu mora se jesti. Onda kupimo što imamo, kažu kupci.
- Uvijek ima svježe ribe, a cijene, uvijek će se naći kupac za dobru ribu. Riba se sve manje i manje jede, jedan od razloga jest cijena koja jest, dodaju.
Najpopularnije
srdele ovoga su ljeta bile i do
40-tak kuna, sada je cijena nešto niža.
Girice čak 70, a
brancin i iznad 200 kn. Kupci odlučuju prema novčaniku.
- Najviše traže jeftinu ribu, srdela, većinom srdela se najviše prodaje, kaže prodavačica Bosiljka.
- Kupaca nema evo, cijene nešto padaju, nije to još stabilizirano, ali cijene su se nešto spustile s obzirom na ljeto, ističe kolegica Gloria.
Nakon ljetne sezone dolazi razdoblje kada će si prvoklasnu ribu moći priuštiti i oni koji od nje zaziru zbog vrtoglavih cijena. Naime, uskoro počinje sezona divljih orada. Tada cijene padaju i do pet puta u odnosu na ljetne.
- Za nekih pet do deset dana će početi i onda to traže najviše, govori prodavačica
Karmen.
Završetak turističke sezone trebao bi uskladiti cijene i bijele i plave ribe. To bi, nadaju se trgovci, vratilo na ribarnicu domaće kupce.