Kultura

na kaštelu od 4. do 11. lipnja

3. Open season festival - u Pulu stiže performer Ričard i Denis&Denis u originalnoj postavi

Ričard će se svojom predstavom "Oči Uoči Zgospod'non" predstaviti pulskoj publici u četvrtak 9. lipnja. Za one kojima to nije poznato Ričard je Enijo Meštrović koji je prošle godine na lokalnim izborima u Zadru uzdrmao političku scenu i ušao u gradsko vijeće


 
1 min
Borka Petrović
Enio Meštrović autor je predstave u kojoj igra lik svog, već sada kultnog alter ega, Ričarda

Ričard će se svojom predstavom "Oči Uoči Zgospod'non" predstaviti pulskoj publici u četvrtak 9. lipnja. Za one kojima to nije poznato Ričard je Enijo Meštrović koji je prošle godine na lokalnim izborima u Zadru uzdrmao političku scenu i ušao u gradsko vijeće

Već najavljenim umjetnicima i glazbenim sastavima iz regije - Vlatko  Stefanovski, Massimo, Hladno pivo, Ida Prester & Lollobrigida i ABOP , 3. Open season festivalu, koji će se na pulskom Kaštelu održati u lipnju, pridružit će se i Enijo Meštrović, umjetničkog imena Ričard sa svojom predstavom  "Oči Uoči Zgospod'non", riječki sastav Denis & Denis te DJ Mario Kovač iz Zagreba.

Uzdrmao političku scenu u Zadru

Ričard će se pulskoj publici predstaviti sa svojom predstavom "Oči Uoči Zgospod'non" u četvrtak 9. lipnja. Za one kojima to nije poznato Ričard je Enijo Meštrović koji je prošle godine na lokalnim izborima u Zadru uzdrmao političku scenu i ušao u gradsko vijeće. 

Radnja predstave govori o uzvišenom trenutku smrti, kada glavni lik, svima dobro poznati Ričard, dolazi kod sv. Petra na suočavanje s Bogom raspravljajući o svojim životnim grijesima. 

Omiljeni zadarski glumac i performer Enio Meštrović autor je predstave u kojoj ujedno i igra lik svog, već sada kultnog alter ega,  Ričarda, a uz njega u predstavi nastupaju i glume Dragan Veselić, Gordana Hleb i Marco Grabber.

Program tvog kompjutera

Drugog dana festivala, 4. lipnja, Idi Prester & Lollobrigidu te zagrebačkom ABOP-u, na pozornici će se pridružiti riječke electro-pop legende Denis & Denis i to u originalnom sastavu s Marinom Perazić i Davorom Toljom!

Denis & Denis osnovan je 1982. godine, a njihov prvi album "Čuvaj se!" spada u remek-djela i izdanja koja su obilježila 80-te godine, a čiji sjaj ni danas ne blijedi. Taj su album obilježili klasici kao što su "Program tvog kompjutera", "Soba 23", "Ja sam lažljiva", "Oaza snova", "Čuvaj se", "Dio refrena"...

Posljednji dan festivala, 11. lipnja, koji je rezerviran za nastup Hladnog piva i njihovu rođendansku proslavu 35 godina karijere, donosi još jednu glazbenu poslasticu za koju će se pobrinuti legendarni redatelj, glumac i DJ Mario Kovač iz Zagreba. On će biti, naravno, zadužen za zagrijavanje publike, ali i za nezaboravan after party.

Ulaznice za sve dane festivala mogu se kupiti u Bass baru u Puli te preko Entrio platforme. Za sve dodatne informacije posjetite društvene mreže i web stranicu Incognito Agency.


Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.