Kultura

Bruce Willis, zvijezda "Umri muški", povlači se s glumačke scene

Poznati američki glumac Bruce Willis (67) završava karijeru zbog zdravstvenih problema, prije svega problema s govorom, objavila je u srijedu njegova obitelj.


 
1 min
HINA

Poznati američki glumac Bruce Willis (67) završava karijeru zbog zdravstvenih problema, prije svega problema s govorom, objavila je u srijedu njegova obitelj.

"Naš voljeni Bruce suočio se sa zdravstvenim problemima i nedavno mu je dijagnosticirana afazija, koja utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Zbog toga, i nakon zrelog promišljanja, Bruce napušta karijeru koja mu je toliko značila", napisala je njegova obitelj na Instagramu.

Objavu na Instagramu potpisali su njegova supruga Emma Heming Willis, kao i bivša supruga Demi Moore i njegove kćeri Rumer, Scout, Tallulah, Mabel i Evelyn.

Po specijalistima američke Klinike Mayo, afazija često pogađa ljude nakon moždanog udara ili traume glave te sprečava pacijenta da normalno komunicira.

"To može utjecati na mogućnost govora, pisanja i razumijevanja jezika, kako u usmenom, tako i u pisanom obliku", pojašnjavaju oni.

Bruce Willis vinuo se na glumačkoj sceni 80-tih godina prošlog stoljeća u seriji "Slučajni partneri" u kojoj je glumio sa Cybill Shepherd, ali film "Umri muški" iz 1988. od njega je napravio veliku međunarodnu glumačku  zvijezdu. Film je imao dva nastavka.

Nakon serije uspjeha do 2000., Willis više nije imao većih komercijalnih uzleta.


FOTO: Wikipedija

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.