Kultura

reagiranje

Gradonačelnik Zoričić: "Organizator Festivala AUM mora dostaviti jamstva Gradu u obliku bjanko zadužnice do 100.000 kuna"

"Organizator Festivala AUM u Puli mora, najprije, potpisati Ugovor o korištenju Amfiteatra s Arheološkim muzejom Istre i potom dostaviti jamstva Gradu u obliku bjanko zadužnice na iznos do 100.000 kuna da bi program bio konačno potvrđen", piše gradonačelnik Zoričić


 
2 min
Zoran Angeleski
Gradonačelnik: Povjerenstvo koje nisam ja birao i koje je neovisno, utvrdilo je da program "Festival AUM u Puli" ispunjava sve uvjete i dalo Prethodnu suglasnost za održavanje programa

"Organizator Festivala AUM u Puli mora, najprije, potpisati Ugovor o korištenju Amfiteatra s Arheološkim muzejom Istre i potom dostaviti jamstva Gradu u obliku bjanko zadužnice na iznos do 100.000 kuna da bi program bio konačno potvrđen", piše gradonačelnik Zoričić

Reagirajući na naš tekst pod naslovom "Gradonačelnik Zoričić elitni termin u Areni dodijelio kolegici s izborne liste bez ikakvog organizacijskog iskustva", u kojem pišemo o spornim detaljima festivala AUM, organizatorici Ivni Bevanda i kontroverznom direktoru njene organizacijske tvrtke 'Aroma Power' Marinu Strahu, pulski gradonačelnik Filip Zoričić poslao je reagiranje.

Gradonačelnik posebno ističe da "Organizator Festivala AUM u Puli mora, najprije, potpisati Ugovor o korištenju Amfiteatra s Arheološkim muzejom Istre i potom dostaviti jamstva Gradu u obliku bjanko zadužnice na iznos do 100.000 kuna (kao što je navedeno u Zaključku) da bi program bio konačno potvrđen". 

- Povjerenstvo, koje nisam ja birao i koje je neovisno, je utvrdilo je da program "Festival AUM u Puli" ispunjava sve uvjete iz članka 3. Pravilnika za održavanje programa u Amfiteatru te je dana 17. siječnja 2022. godine dalo Prethodnu suglasnost za održavanje programa, dok je 15. veljače 2022. godine donesen Zaključak o potvrđivanju programa i termina, piše Zoričić.

Gradonačelnik Zoričić podsjeća da je "Odluka o osnivanju Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika donesena 27. veljače 2014. godine te da ga čine Jasmina Nina Kamber, predsjednica, 2. Edi Cukerić, član, 3. Sanja Cinkopan Korotaj, članica, 4. Darko Komšo, član, 5. Gracijano Kešac, član. Povjerenstvo, veli, stručno vrednuje kvalitetu programa koji pristignu na Poziv za dodjelu termina za održavanje programa u Amfiteatru"

Gradonačelnik dalje piše: "Temeljem članka 4. Pravilnika za održavanje programa u Amfiteatru, termin za održavanje programa može dobiti organizator za program koji je od interesa za grad Pulu-Pola i koji ispunjava kriterije kako slijedi:

- visoka umjetnička kvaliteta i sadržaj primjeren spomeniku koji ima status kulturnog dobra nacionalnog značenja

- udovoljava općim uvjetima korištenja kulturnog dobra

- vjerodostojnost i kontinuitet rada organizatora

- koji nije protivan vrijednostima koje se promiču Statutom Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Informativno - edukativna radionica za građane o solarnim elektranama u Puli

Kroz prezentaciju pod nazivom  „Najlakši put do vlastite solarne elektrane!“  Zelena energetska zadruga će predstaviti svoje usluge koje uključuju podršku građanima, izradu projekta, ugradnju solarne elektrane, uključivanje u grupnu nabavu i ulaganje u projekte izgradnje većih solarnih elektrana na javnim objektima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.