Kultura

U POVODU DANA ŽENA

Kino mreža: Ženijalni dani u 25 kina diljem Hrvatske

U programu je i dokumentarac "Kuća male zvijezde“ Slađane Lučić, "duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju", obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi


 
2 min
HINA
Foto: Aljazeera Balkans

U programu je i dokumentarac "Kuća male zvijezde“ Slađane Lučić, "duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju", obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi

Filmskim programom "Ženijalni dani" Kino mreža od 8. do 13. ožujka osmi put zaredom slavi snagu i moć žena, sa četiri filma koji će se prikazivati u 25 kina diljem Hrvatske.

U programu su nagrađivana ostvarenja o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu, a ove godine održava se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

Obiteljska drama "Mala mama“ nagrađivane francuske redateljice, feminističke ikone Céline Sciamme svojevrsna je bajka o osmogodišnjoj Nelly koja nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva.

U programu je i dokumentarac "Kuća male zvijezde“ Slađane Lučić, "duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju", obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi.

Prikazat će se i nagrađivani francuski animirani film "Calamity“ koji, u pomalo stripovskom stilu, govori o legendarnoj i svojeglavoj mladoj ženi Marthi “Calamity” Jane.

U sklopu Mjeseca Frankofonije, tu je i romantična drama "Ljubavne afere“ Emmanuela Moureta, u čijem je središtu trudna žena koja nakon što joj muž mora otići s odmora, upoznaje rođaka i s njime dijeli sve intimne priče o prošlim i sadašnjim ljubavnim pričama.

Program Ženijalni dani održava se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.


Nastavite čitati

Svijet
 

F1: Norrisu najbolje startno mjesto za subotnji 'sprint' u Šangaju

No, to neće biti jedino subotnje natjecanje. Naime, prema pravilima za ovu sezonu u subotnjem programu, na onim mjestima koje priređuju i sprint-utrke, nalaze se i kvalifikacije za nedjeljnu Veliku nagradu. Max Verstappen je nakon četiri natjecanja i tri pobjede u vodstvu sa 77 bodova. Prati ga njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez sa 64 boda. Treće i četvrto mjesto drže vozači Ferrarija Monegašanin Charles Leclerc (59 bodova) i Španjolac Carlos Sainz Jr. (55 bodova)

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.