Kultura

Travanj „na rubu znanosti“

Klub-knjižara Giardini 2: Proljetni program otvara KREŠIMIR MIŠAK

Krešimir Mišak je hrvatski rock glazbenik, pisac znanstvene fantastike i novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, a mnogima je poznat kao urednik i voditelj emisije „Na rubu znanosti“. Mišak će sa publikom razgovarati o aktualnim pitanjima, svojim stavovima i stvaralaštvu


 
1 min
Istra24

Krešimir Mišak je hrvatski rock glazbenik, pisac znanstvene fantastike i novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, a mnogima je poznat kao urednik i voditelj emisije „Na rubu znanosti“. Mišak će sa publikom razgovarati o aktualnim pitanjima, svojim stavovima i stvaralaštvu

U subotu, 6. travnja, u 20 sati Klub-knjižara Giardini 2 ugostit će Krešimira Mišaka, hrvatskog rock glazbenika, pisca znanstvene fantastike i novinara koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, poznatog kao urednika i voditelja emisije „Na rubu znanosti“. Mišak će sa publikom razgovarati o aktualnim pitanjima, svojim stavovima i stvaralaštvu.

Nastavak je to klupskih događanja u sklopu programa Sa(n)jam 30. Zbog velike zainteresiranosti za program, preporučuje se rezervacija mjesta, koja se može obaviti preko društvenih mreža, na mail adresu klubgiardini2@sanjamknjige.hr, ili telefonom na broj: 099/814-4405.

Travanjski program nastavlja se 11. travnja već tradicionalnim Kvizom među koricama, pod vodstvom Igora Zenzerovića, te književnim klubom Book Club by Tajana Ilić, koji će se održati 15. travnja.

 

23. travnja proslavit ćemo Noć knjige promocijom knjige „Istarska prikazanja“ hrvatskog i pulskog kritičara, teatrologa, sveučilišnog profesora i hrvatskog književnika Borisa Senkera. U nizu kratkih scena, roman prati tisuće godina povijesti života na istarskom poluotoku.

 

Tijekom cijelog mjeseca Klub-knjižara nudit će popuste na knjige gostujućih autora, kao i druge odabrane naslove.

Ovaj je program pod pokroviteljstvom Zaklade Kultura nova.

Vrata Kluba-knjižare otvorena su za posjetitelje svakog radnog dana od 9 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, a na dan održavanja programa do ponoći.


Nastavite čitati

Pula
 

NAKON BOJANIĆA U 'NACIONALU' Možemo!: "Direktor Pula Parkinga javni novac troši za plaćanje samopromocije"

"Ovaj besramni hvalospjev u kojem se veliča lik i djelo vječnog pulskog direktora plaćen je novcem koji su građani platili za parkiranje. Taj 'vizionar' je u 20-ak godina koliko obnaša tu funkciju do sada uspio iznjedriti jedino "revolucionarnu" rotacijsku garažu koja nas je, prema njegovim riječima, koštala preko pola milijuna eura. Je li to konačna cijena - ne znamo. Nije nam nikad odgovorio na upit. Ali zato znamo da je cijena tog parking mjesta po kvadratu vrlo blizu cijeni stana 'ključ u ruke'", ističu možemovci

Pula
 

U Puli 165 građana besplatno pregledalo kožu - na daljnje preglede upućeno 39 ljudi

"Pretjerano izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite povećava rizik bolesti kože te ovakvim inicijativama nastojimo promicati odgovorno ponašanje na suncu, naglasiti važnost korištenja preparata s visokom zaštitom od UV zraka, kao i važnost obavljanja pravovremenih pregleda kože. U svakoj ovakvoj preventivnoj akciji u prosjeku 5 do 10 posto pregledanih upućujemo na daljnje preglede i liječenje zbog suspektnih promjena na koži", ističe prof. dr. sc. Sandra Peternel

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.