Kultura

zajednička suradnja

Na Monte Libriću po prvi puta održana 'Pričaonica'

Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti


 
1 min
Borka Petrović

Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Hrvatska udruga školskih knjižničara, Istarska podružnica udruge, Županijsko vijeće i Monte Librić po prvi su puta ove godine organizirali zajedničku aktivnost za koju se nadaju da će postati tradicionalna.

- Nazvali smo je Pričaonica, po uzoru na donedavnu suradnju Interlibera i zagrebačke podružnice Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Naša Pričaonica nastala je u suradnji istarske podružnice istoimene udruge, Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije i Monte Librića. Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, doznajemo od Dragice Pršo, voditeljice Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije.

Na aktivnostima su sudjelovale: Petra Demanuele iz OŠ -SE Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, Amadea Draguzet iz OŠ Stoja s učenicima, Biljana Matković iz OŠ Centar s učenicima, Iva Petrović Poljak iz OŠ Šijana, Patricia Percan Pamić iz OŠ Veli Vrh s učenicima, Dušanka Đokanović iz OŠ dr. Mate Demarina Medulin, Željka Kondić Dabo iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula s učenicom Karlom Križman te knjižničarka OŠ Monte Zaro Dragica Pršo.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.