Kultura

zajednička suradnja

Na Monte Libriću po prvi puta održana 'Pričaonica'

Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti


 
1 min
Borka Petrović

Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

Hrvatska udruga školskih knjižničara, Istarska podružnica udruge, Županijsko vijeće i Monte Librić po prvi su puta ove godine organizirali zajedničku aktivnost za koju se nadaju da će postati tradicionalna.

- Nazvali smo je Pričaonica, po uzoru na donedavnu suradnju Interlibera i zagrebačke podružnice Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Naša Pričaonica nastala je u suradnji istarske podružnice istoimene udruge, Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije i Monte Librića. Školske knjižničarke su, čitanjem priča o vilama, divovima, štrigama i macmolićima, uvele djecu u kreativne radionice koje su održale studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, doznajemo od Dragice Pršo, voditeljice Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije.

Na aktivnostima su sudjelovale: Petra Demanuele iz OŠ -SE Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, Amadea Draguzet iz OŠ Stoja s učenicima, Biljana Matković iz OŠ Centar s učenicima, Iva Petrović Poljak iz OŠ Šijana, Patricia Percan Pamić iz OŠ Veli Vrh s učenicima, Dušanka Đokanović iz OŠ dr. Mate Demarina Medulin, Željka Kondić Dabo iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula s učenicom Karlom Križman te knjižničarka OŠ Monte Zaro Dragica Pršo.


Nastavite čitati

Pula
 

EX MORNARIČKA BOLNICA DOBILA JOŠ JEDNOG STANARA U nekadašnji odjel transfuziologije useljava se pet učionica pulske Škole za odgoj i obrazovanje

Rješenje je ovo koje već dulje prisutan problem sanira, moglo bi se reći, 'u pet do podne', jer se broj učenika Škole za odgoj i obrazovanje iz godine u godinu drastično povećava. Prema podacima s nedavno održanih upisa u školsku godinu 2024./2025., nastavu će u osnovnoškolskim razredima pohađati 106 učenika, dok je učenika srednje škole, uzrasta od 16 do 21 godine, ukupno 29

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.