Kultura

Za sve filmove nastale u 2021. i 2022.

Otvorene prijave filmova za programe 69. Pulskog filmskog festivala

Kako se navodi u priopćenju, pravo na prijave filmova imaju svi dugometražni igrani filmovi nastali u 2021. i 2022., a poziv je otvoren od danas do 31. ožujka u ponoć


 
1 min
HINA
FOTO: Pula film festival

Kako se navodi u priopćenju, pravo na prijave filmova imaju svi dugometražni igrani filmovi nastali u 2021. i 2022., a poziv je otvoren od danas do 31. ožujka u ponoć

Pulski filmski festival, čije će se 69. izdanje održati od 16. do 24. srpnja, objavio je u ponedjeljak poziv za prijavu filmova u hrvatski i međunarodni program, sekciju manjinske koprodukcije, izvijestili su iz Pula Film Festivala.

Kako se navodi u priopćenju, pravo na prijave filmova imaju svi dugometražni igrani filmovi nastali u 2021. i 2022., a poziv je otvoren od danas do 31. ožujka u ponoć.

"Izbor prijavljenih filmova i uvrštavanje u natjecateljski ili nenatjecateljski program napravit će umjetnički ravnatelj Pavo Marinković, a rezultati selekcije očekuju se u drugoj polovici svibnja, odnosno početkom lipnja, nakon sjednice Festivalskog vijeća", izvijestili su organizatori festivala.

Prijavnice moraju biti ispunjene u skladu s Pravilima za prijavu filmova. 


FOTO: Pixabay

Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.