Kultura

LJETO U PULI

Ove godine čeka nas bogat kulturni sadržaj u Areni. Donosimo pregled najvećih događanja

Sudeći prema konceptu izvođača čija su gostovanja za ovo ljeto potvrđena, može se vidjeti kako je njihov opus raznolik - od klasične do alternativne glazbe, uz primjese koreografskih nastupa, te, dakako, sedma umjetnost


 
2 min
Matea Čelebija

Sudeći prema konceptu izvođača čija su gostovanja za ovo ljeto potvrđena, može se vidjeti kako je njihov opus raznolik - od klasične do alternativne glazbe, uz primjese koreografskih nastupa, te, dakako, sedma umjetnost

Prošlog je tjedna gradonačelnik Filip Zoričić donio niz akata kojima je potvrdio održavanje nekoliko važnih kulturnih manifestacija koje će se ovo ljeto održavati u pulskoj Areni.

Po svemu sudeći, čeka nas bogat kulturni program, ako ga u međuvremenu ne suzbiju epidemiološke mjere.

Prenosimo vam nekoliko ključnih događanja u Areni, koji bi se trebali održavati od 6. lipnja do 23. kolovoza.

Raznovrstan program ove godine

Sudeći prema konceptu izvođača čija su gostovanja za ovo ljeto potvrđena, može se vidjeti kako je njihov opus raznolik - od klasične do alternativne glazbe, uz primjese koreografskih nastupa, te, dakako, sedma umjetnost.

Jedan o primjera specifičnih nastupa je ruski Ansambl Crvene armije „Aleksandrov“, koji će, može se reći, 17. lipnja "otvoriti" ovoljetnu Arenu.

Zbor Crvene armije, Ansambl Aleksandrov

Zbor Crvene armije, Ansambl Aleksandrov službeni je vojni ansambl oružanih snaga Ruske Federacije, a proizašao je iz nekadašnjeg SSSR-a. Danas je jedan od najpoznatijih ansambala na svijetu, a čine ga orkestar i plesna skupina. Opsežan repertoar s više od 2000 djela, katkad je popraćen i akrobatskim koreografijama.

FOTO: Red Army Choir

I nakon strašne tragedije na Božić 2016. godine, kada su u padu zrakoplova u Crno more život izgubila 63 člana ansambla, Zbor je nastavio svoju glazbenu i koncertnu djelatnost, utvrdivši svoje mjesto među najboljima.

Tjedan dana nakon nastupa ruskog ansambla, Pulu očekuje vjerojatno i domaći glazbeni događaj godine – Humanitarni koncert u čast nedavno preminulog Akija Rahimovskog, koji će u Areni održati Parni Valjak, i to 24. lipnja.

Dakako, većina srpnja predviđena je za 69. Pula film festival na kojemu će se projicirati filmovi od 16. do 24. srpnja.

Valja podsjetiti kako će 16. kolovoza u Areni svoj dugoočekivani koncert održati i britanski bend Arctic Monkeys, za čiji su koncert karte "planule" u dvije i pol minute. 

FOTO: Facebook

U kolovozu će se, uz koncert Monkeysa, održati čak dva festivala - dvodnevni Adria Summer Festival te Festival AUM, o čijem konceptu još uvijek nemamo saznanja.

Arena je ove godine i domaćin Adria Summer Festivala

Adria Summer Festival jedan je od najposjećenijih zabavnih festivala u Istri, na kojem nastupaju poznate europske zvijezde urbane glazbe. Prvu godinu održao se 2015. godine Medulinu, a od ove godine ima i novu lokaciju - grad Pulu, a održat će se 22. i 23. kolovoza.

FOTO: Facebook/Adria Summer Festival

Ilustracija: Šima Kastelc

Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.