Kultura

UZ 30. ROĐENDAN OPĆINE

PONEDJELJAK U CAVE ROMANE: Općina Medulin mještanima poklanja besplatnu hit predstavu 'Casabianca'

Casabianca je kazališna predstava koju su napisali i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat dvojac s malih ekrana i raznih pozornica


 
1 min
Istra24
Foto: Hrvatski kulturni dom Sušak

Casabianca je kazališna predstava koju su napisali i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat dvojac s malih ekrana i raznih pozornica

Općina Medulin u ponedjeljak obilježava 30. godina postojanja i rada te tim povodom poklanja mještanima hit komediju, predstavu Casabianca, izvijestili su danas iz Općine.

Predstava se održava u antičkom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu s početkom u 21 sat, a ulaz će biti moguć od 20 sati.

Predstava je, navode iz Općine, besplatna kao i svi programi u sklopu obilježavanja 30. godišnjice Općine Medulin.

Casabianca je kazališna predstava koju su napisali i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat dvojac s malih ekrana i raznih pozornica.

Riječ je o predstavi na čakavštini koja prikazuje smiješnu stranu bračnog života. Irena i Mario odnosno Đurđa i Franko upoznali su se u autobusu. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film “Casablanca” i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, djeca, komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke.

Trendovi su se mijenjali, Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer kako kaže Franko: “Život se more opisat z tri besedi : Vavek neki k…”


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.