Kultura

PRIJAVE SU OTVORENE

Poziv osnovnoškolcima i srednjoškolcima: Upišite se u Dramski i plesni studio INK!

Ovo je jedinstvena prilika za djecu i mlade da istraže svoje talente kroz raznovrsne radionice i aktivnosti, bez potrebe za prethodnim iskustvom * Početak aktivnosti svih radionica planiran je za jesen


 
3 min
Istra24
foto: INK

Ovo je jedinstvena prilika za djecu i mlade da istraže svoje talente kroz raznovrsne radionice i aktivnosti, bez potrebe za prethodnim iskustvom * Početak aktivnosti svih radionica planiran je za jesen

Dramski i plesni studio Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula otvara svoja vrata za djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 5. razreda i za sve srednjoškolce željne glume, plesa i zabave. Ovo je jedinstvena prilika za djecu i mlade da istraže svoje talente kroz raznovrsne radionice i aktivnosti, bez potrebe za prethodnim iskustvom.

Radionice glume, pokreta i suvremenih plesnih tehnika za srednjoškolce

Što nudimo? Studio nudi radionice glume, pokreta i suvremenih plesnih tehnika, pružajući polaznicima mogućnost da razvijaju svoje vještine u sigurnom i poticajnom okruženju. Pored redovitih aktivnosti, sudionici će imati priliku gledati predstave, sudjelovati na radionicama vanjskih pedagoga i raznim događanjima tijekom godine.

Moguće je odabrati jednu do tri aktivnosti po istoj cijeni, što omogućuje fleksibilnost i prilagodbu interesima svakog polaznika.

Kako se prijaviti? Upis je jednostavan – sve što trebate je ispuniti upisnicu za srednjoškolce: Prijavni obrazac.

1. RADIONICA GLUME

  • Voditelj: Luka Mihovilović (glumac i redatelj)
  • Opis: Na ovoj radionici polaznici imaju priliku raditi na glumačkim tehnikama, glasovnoj i tjelesnoj ekspresiji, izražavanju emocija i interpretaciji likova kao i scenskom govoru. Vježbe improvizacije u sigurnom okruženju potiču kreativnost, brzo razmišljanje i timski rad. Radionice su osmišljene tako da budu zabavne i edukativne, pružajući priliku za istraživanje vlastitih glumačkih sposobnosti i potencijala.
foto: INK

2. RADIONICA POKRETA

  • Voditeljica: Andrea Gotovina (plesna pedagoginja i koreografkinja)
  • Opis: Radionica pokreta na kreativan, zabavan i nekonvencionalan način istražuje pokret i neverbalno kazalište. Posebno osmišljenim vježbama i zadatcima razvija se svijest o vlastitom tijelu, potiče snaga i fizička spremnost, otkriva osobni umjetnički izričaj i potencijal te razvija vokabular u neverbalnom kazališnom izražaju. Kroz zajedničko stvaralaštvo polaznici se upoznaju s elementima kompozicije i improvizacije te razvijaju vještine timskog rada.
foto: INK

3. RADIONICA SUVREMENIH PLESNIH TEHNIKA

  • Voditeljica: Andrea Gotovina (plesna pedagoginja i koreografkinja)
  • Opis: Na ovoj radionici prilagođenim vježbama i sekvencama uče se osnovni principi suvremenog plesa. Osim tehničkih aspekata, naglasak je na razvijanju muzikalnosti, preciznosti, kvaliteti izvođenja, pamćenju i pravilnoj artikulaciji pokreta te svijesti o prostoru kroz kretanje u različitim smjerovima unutar određene fraze. Posebna pažnja posvećuje se disanju i povezanosti daha s pokretom što pomaže pronalaženje slobode u pokretu i daje osjećaj lakoće i fluidnosti pokreta
foto: INK

Radionica "Scenske igre" za mlađe školarce

Dramski i plesni studio INK najavljuje upise u radionicu "Scenske igre", namijenjenu djeci osnovnoškolcima od 1. do 5. razreda. Pod vodstvom iskusne dramske pedagoginje Marijane Peršić, radionica će omogućiti najmlađima da se kroz igre, vježbe i improvizacije upoznaju sa scenskim stvaranjem i izvođenjem.

foto: INK

Program radionice: Program uključuje učenje osnovnih kazališnih pojmova i dramskih tehnika, pružajući djeci zabavan i interaktivan uvod u svijet kazališta. Djeca će se baviti dramatizacijom prema predlošcima bajki, basni i priča nastalih iz improvizacije. Kroz igranje uloga, pripovijedanje i izvođenje jednostavnih dramskih zadataka, polaznici će razvijati svoju kreativnost i sposobnosti izražavanja.

Radionica "Scenske igre" potiče razvoj govora, izražavanja i stvaralaštva, istovremeno podupirući promišljanje svijeta koji ih okružuje.

Kako se prijaviti? Prijave su otvorene i zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu (1.-5. razred OŠ) putem online obrasca na sljedećoj poveznici: Prijavni obrazac.

Ne propustite priliku da vašem djetetu omogućite nezaboravno iskustvo u svijetu kazališta!

Početak aktivnosti svih radionica planiran je za jesen, stoga nemojte propustiti priliku da postanete dio kazališne obitelji. Za dodatne informacije o studiju, članarinama i aktivnostima, posjetite www.ink.hr/o-nama-studio.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.