Kultura

moj daleki prijatelju

Učenici Osnovne škole Šijana snimili pjesmu podrške na hrvatskom i ukrajinskom

Pronašli smo pjesmu, zamolili autore za dozvole, malo uvježbali i ispred škole snimili spot. Otpjevali smo je jednoglasno na hrvatskom i ukrajinskom, a kasnije i snimili u profesionalnom studiju, veli nam profesorica glazbene kulture Irena Giorgi


 
1 min
Borka Petrović

Pronašli smo pjesmu, zamolili autore za dozvole, malo uvježbali i ispred škole snimili spot. Otpjevali smo je jednoglasno na hrvatskom i ukrajinskom, a kasnije i snimili u profesionalnom studiju, veli nam profesorica glazbene kulture Irena Giorgi

Učenici Osnovne škole Šijana snimili su spot za pjesmu "Moj daleki prijatelju" na hrvatskom i ukrajinskom jeziku, kao znak podrške svoj djeci koja su ugrožena ratnim zbivanjima u ovoj zemlji.

Kako doznajemo od učiteljice glazbene kulture Irene Giorgi, ona je zajedno s kolegicom Anicom Valenta oformila mali školski "band aid" od 30-ak učenica i učenika 3a, 5b i 5c razreda.

- Pronašli smo pjesmu, zamolili autore za dozvole, malo uvježbali i ispred škole snimili spot. Otpjevali smo je jednoglasno na hrvatskom i ukrajinskom, a kasnije i snimili u profesionalnom studiju, veli nam Giorgi.

Dodaje da se lijepa stvar brzo pročula pa su 9. travnja pozvani u Zagreb da pjevaju na jednoj likovnoj koloniji na kojoj će se stvarati likovna djela i prodavati za djecu iz Ukrajine, a tu će dio djece, koja su stigla u Hrvatsku, i upoznati.

Inače, autorica teksta pjesme je Branka Delić, a glazbe Silvestar Dragoje iz grupe Neki to vole vruće.

Solistice u spotu su Ema Ruba i Ivona Stojkovski.

Spot je snimio snimatelj TV Nove Zoran Burazerović, a montirao Mauro Giorgi.

Poslušajte kako zvuče:


Nastavite čitati

Pula
 

Novi stanovi iznad Tivolija u ovoj fazi prodaju se za 3.000 eura

Pulska posla! Cijeli projekt započeo je 2018. kada je Pero Plavšić preuzeo NK Veli Vrh i najavio velike uspjehe kluba te gradnju modernog sportskog centra. Uspjesi su izostali, prošle godine Plavišić je napustio klub, sportski centar pretvorio se u stambenu zgradu čiju je katnost i veličinu koncem svog gradonačelničkog mandata značajno popravio Boris Miletić, inače Plavšićev prijatelj

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.