Politika i društvo

dva tjedna bicikliranja

Aktivna kampanja. Bojan Glavašević krenuo biciklom iz Bruxellesa u Zagreb

Putem će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s Hrvatima koji su otišli iz Hrvatske, kao i s građanima tih zemalja o pitanjima koja ih muče, kako se živi vani, a koja zanimaju hrvatske građane


 
2 min
HINA Istra24
Foto: FB Bojan Glavašević

Putem će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s Hrvatima koji su otišli iz Hrvatske, kao i s građanima tih zemalja o pitanjima koja ih muče, kako se živi vani, a koja zanimaju hrvatske građane

Kandidat SDP-a na listi za Europski parlament Bojan Glavašević u okviru svoje predizborne kampanje krenuo je u subotu ujutro na put biciklom iz Bruxellesa do Zagreba kamo bi trebao stići za dva tjedna.

Put nešto dulji od 1500 kilometara Glavašević namjerava odvoziti biciklom osim dionice preko Alpa, koju će prijeći vlakom. U Zagreb bi trebao stići 31. svibnja. Putem će ga u automobilu pratiti njegovi suradnici Jure Zubčić i Jurica Galešić.

 “Na ovaj put sam se odlučio kako bismo podigli svijest o tome da europarlamentarci nisu samo ljudi koji odu i onda ih nema pet godina, nego da ima nas koji planiramo i te kako biti prisutni u Hrvatskoj”, rekao je Glavašević uoči polaska ispred sjedišta Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Putem će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s Hrvatima koji su otišli iz Hrvatske, kao i s građanima tih zemalja o pitanjima koja ih muče, kako se živi vani, a koja zanimaju hrvatske građane.

Ističe da su hrvatski građani koji su se zadnjih godina iselili u neke od zemalja članica EU-a često tema razgovora u hrvatskoj politici, ali da se s njima ne razgovara.

“Pitat ćemo ih kako im je, što misle o tome da su važan dio razgovora u hrvatskoj politici, ali nisu sugovornici u tom razgovoru i pokušat ćemo im kroz ovu kampanju dati glas”.

Glavašević kaže da će mu, bude li izabran u Europski parlament, prioriteti biti politika hrane,  kvaliteta života, pitanja slobode medija i zaštite manjina, priuštivo stanovanje.

Na svom je Facebook profilu naveo da mu je cilj progovoriti o temama koje su važne za Hrvatsku i Europu.

"Na putu ću se susresti s našim ljudima koji su iselili iz Hrvatske. Dok o njima svi pričaju, nitko njih nije pitao koji su razlozi odlaska i što bi ih nagnalo da se vrate. Pratite moj put i u komentarima slobodno recite koje teme vas zanimaju i što biste voljeli vidjeti kako izgleda u drugim državama Europe", naveo je Glavašević.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.