Politika i društvo

izbori za eu parlament

ANKETA AGENCIJE IPSOS: IDS ostaje bez mandata! Potop prijeti Kolakušiću, Sinčiću i Iličiću...

Ispod praga su IDS i partneri iz široko formirane liberalne koalicije s 3,8 posto podrške, što znači da u pitanje dolazi mandat dosadašnjeg EU zastupnika Valtera Flege


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ispod praga su IDS i partneri iz široko formirane liberalne koalicije s 3,8 posto podrške, što znači da u pitanje dolazi mandat dosadašnjeg EU zastupnika Valtera Flege

Uoči izbora za Europski parlament agencija Ipsos je u prvim tjednima svibnja za Dnevnik Nove TV provela istraživanje na 990 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske koje, uz maksimalnu pogrešku uzorka +/- 3,6 posto, pokazuje da je interes građana niži nego za parlamentarne, ali i da su moguća neka iznenađenja.

Kako za Telegram piše Helena Kolar izborni prag od pet posto prelaze sljedeće liste: HDZ s 28,5 posto podrške, SDP i partneri sa 17,8 posto, stranka Možemo! s gotovo 9,9 posto, Domovinski pokret sa 7,4 te Most s partnerima s 5,4 posto podrške ispitanika.

Ispod praga su IDS i partneri iz široko formirane liberalne koalicije s 3,8 posto podrške, što znači da u pitanje dolazi mandat dosadašnjeg EU zastupnika Valtera Flege. Lista predvođena influencericom Ninom Skočak je na 1,9 posto, a Pravo i pravda – stranka dosadašnjih europarlamentarca Mislava Kolakušića Ivana Vilibora Sinčića ima potporu svega 1,8 posto birača te im prijeti izborni debakl. Među strankama s manje od pola posto podrške je lista predvođena eurozastupnikom Ladislavom Ilčićem, kojega podržava svega 0,2 posto ispitanih.

Inače, prema objavljenim rezultatima, na izbore za Europski parlament 9. lipnja sigurno namjerava izaći 33,2 posto ispitanika. Vjerojatno će izaći njih 37,5 posto, vjerojatno neće 12,4 posto, sigurno neće 12,1 posto, a 4,7 posto građana ne zna ili nije sigurno hoće li glasati.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.