Politika i društvo

očevid u zoni pada nastavlja se sutra

Božinović: Hrvatska po svemu sudeći nije bila krajnji cilj letjelice

Ministar je rekao kako su od početka rata u Ukrajini, 24. veljače, u Hrvatsku ušlo 4862 raseljene osobe, a 88 posto su najranjivija skupina - žene i djeca


 
2 min
HINA

Ministar je rekao kako su od početka rata u Ukrajini, 24. veljače, u Hrvatsku ušlo 4862 raseljene osobe, a 88 posto su najranjivija skupina - žene i djeca

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je u petak navečer, uoči sastanka u Vladi, kako se istraga o padu bespilotne letjelice nastavlja ujutro, te da Hrvatska "po svemu sudeći nije bila krajnji cilj te letjelice".

Naime, premijer Andrej Plenković sazvao je večeras sastanak s najužim suradnicima u Vladi kako bi utvrdili daljnje poteze koje će poduzeti nakon što je bespilotna letjelica noćas ušla u hrvatski zračni prostor i pala na Jarunu.

Očevid koju policija provodi zajedno s vojnom policijom, nastavit će se u užoj zoni mjesta događaja, gdje će se probati izvaditi dio letjelice koji je ostao ukopan u zemlju, pojasnio je Božinović.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović smatra da, po svemu sudeći, Hrvatska nije bila krajnji cilj te letjelice. "Što se sve događalo, pogotovo kad govorimo o zračnom prostoru zemalja kroz koji je ona prošla prije Hrvatske, a tu se radi o zračnom prostoru NATO-a, komunicira se intenzivno i na razini NATO-a i bilateralno".

"To je nešto na što ćemo morati dobiti odgovor i zbog svake države članice, u ovom slučaju Hrvatske, i NATO saveza", ustvrdio je.

U Hrvatsku dosad ušlo 4862 izbjeglice iz Ukrajine

Ministar je rekao kako su od početka rata u Ukrajini, 24. veljače, u Hrvatsku ušlo 4862 raseljene osobe, a 88 posto su najranjivija skupina - žene i djeca.

"Mi smo u okviru EU deklarirali mogućnost zbrinjavanja do 20 tisuća izbjeglica, no ti brojevi će ovisiti o tome kako će se razvijati ratna situacija u Ukrajini, a po svemu što vidimo, čujemo i znamo, situacija ne miriše na dobro", ustvrdio je Božinović.
 


FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.