Politika i društvo

KOMENTAR

Brajuha otišao, a trebala je i Ivana Mohorović

Ako je itko slične standarde očekivao od vladajućih - razočarao se. Sinoćnji sastanak Zoričićeve udruge #PulaGrad objelodanio je da Ivana Mohorović ne ide nikud


 
3 min
Chiara Bilić

Ako je itko slične standarde očekivao od vladajućih - razočarao se. Sinoćnji sastanak Zoričićeve udruge #PulaGrad objelodanio je da Ivana Mohorović ne ide nikud

Predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković umalo se jučer našao u nezgodnoj situaciji. Niti tjedan dana nakon što je uzduž i poprijeko iskritizirao – kako je rekao - sukob interesa vijećnice Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović, otkriveno je da je njegov vijećnik Massimo Brajuha počinio još gori kiks.

Brajuha je, naime, lani u siječnju, na Gradskom vijeću glasao za izmjenu prostornog plana Ribarske kolibe, dva mjeseca nakon što se u njoj zaposlio kao administrator nabave.

Kada je ondašnji predsjednik Vijeća Tiziano Sošić na sjednici konstatirao da je glasanje dovršeno, kada je naposljetku kazao da je Gradsko vijeće sa 17 glasova 'za' donijelo tu nakaradnu odluku, nestašni IDS-ov vijećnik i službeno je dao svoj doprinos pogodovanju ruskom investitoru, svojem šefu Nikolayu Viktorovu.

Jer od tog je trenutka njegov gazda dobio dozvolu da na svom hotelu poveća broj etaža s dotadašnjih tri na šest; dopuštena visina građevine porasla mu je s 12 na čak 20 metara, a legaliziran mu je i već sagrađen parking.

Deković je jučer od Brajuhe ekspresno, svega nekoliko sati nakon što je naša priča odjeknula u javnosti, zatražio vijećnički mandat na raspolaganje. Kolokvijalno govoreći, Deković je smijenio Brajuhu. S punim pravom.

"Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati", prelomio je novi čelnik pulskog IDS-a.

Pa, ako je itko slične standarde očekivao od vladajućih - razočarao se.

Sinoćnji sastanak Zoričićeve udruge #PulaGrad objelodanio je da Ivana Mohorović ne ide nikud.

Ostaje i u Vijeću i gradskom Odboru za prostorno planiranje, gdje je glasanjem 'za' podržala izmjene prostornog plana Max Stoja, iako se, po svim uzusima razumnog promišljanja, od toga trebala izuzeti jer je tvrtka njezinog supruga angažirana na projektu, koji se ima realizirati upravo na području kamenoloma Max Stoja.

Daniel Deković, čovjek bez ikakvog relevantnog političkog iskustva, usudio se, u više navrata, napraviti ono za što niti njegov šef stranke Dalibor Paus nema hrabrosti, a ni integriteta - distancirati se od bivših predsjednika Borisa Miletića i Ivana Jakovčića.

Novopečeni lider pulskog IDS-a podvukao je crtu. Time je djelomično (i privremeno) ušutkao svoje kritičare u suparničkim političkim strankama, pogotovo one u nezavisnoj listi pulskog gradonačelnika, ali i u vlastitim redovima.

Djelomično. Jer, Massimo Brajuha možda napušta Vijeće, no, sudeći da u Gradsko vijeće ulazi Valter Boljunčić, budućnost za IDS i Dekovića je mračna, a da ne spominjemo građane i građanke.

Pače, Boljunčić, vijećnik i u prošlom sazivu, Miletićeva dugogodišnja bespogovorna marioneta, zbog odanosti nagrađena pozicijama u raznim Upravnim vijećima, izuzetno je loše percipiran u javnosti i Dekoviću može biti jedino uteg. A u vijeću ga već čekaju Marin Lerotić i Elena Puh Belci, živi podsjetnici na Miletićevo pustošenje Pulom.

Brajuha je otišao, a trebala je i Ivana Mohorović. Barem iz Odbora za prostorno planiranje.


Nastavite čitati

Pula
 

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE Najutjecajnija figura suvremenog plesa Meg Stuart dolazi u Pulu!

Meg Stuart osvojila je Zlatnog lava za životno djelo na Biennale di Venezia * Meg Stuart obilježila je svjetsku plesnu scenu. Prije 30 godina osnovala je svoju kompaniju 'Damaged Goods', koja je postala poznata po svojim inovativnim i provokativnim izvedbama * "Stuartina sposobnost da kroz dinamične i emotivne izvedbe prenese složene ljudske emocije i stanja, duboko me je inspirirala", kaže nam Matija Ferlin

Pula
 

Poslovni kvadrati. U zakup se nude tri prostora na Verudi

U Puli su daju tri prostora, sva tri na Verudi, a u ponudi je 50 četvornih metara u prizemlju Negrijeve 37, po početnoj cijeni od 796,34 eura. Ponovno se nudi 80 kvadrata na adresi Kamenjak 3, za koje je početna zakupnina 955,68 eura. Treći prostor nalazi se u Banovčevoj 8, a riječ je o deset kvadrata u prizemlju zgrade za kojih se traži početnih 159,27 eura mjesečno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.