Politika i društvo

NA KRAJU DANA

CAMORRA ISPRUŽILA KRAKOVE DO ISTRE: surađuje s gradskom vijećnicom Buja iz IDS-a koja je zbog toga odmah izbačena iz stranke

Današnju tešku priču o poslovnom angažmanu vijećnice grada Buja u tvrtkama koje su rodbinskom vezom povezane s pripadnikom Camorre pokušali smo ublažiti i nekim lijepim vijestima * Sutra donosimo stavove čelnika Talijanske unije Maurizija Tremula o djelovanju Camorre u Bujama i idemo do Marine Polesane nakon što su češki investitori ušli u vlasničku strukturu koncesionara Kermasa


 
2 min
Silvio Forza ⒸFOTO: Manuel Angelini

Današnju tešku priču o poslovnom angažmanu vijećnice grada Buja u tvrtkama koje su rodbinskom vezom povezane s pripadnikom Camorre pokušali smo ublažiti i nekim lijepim vijestima * Sutra donosimo stavove čelnika Talijanske unije Maurizija Tremula o djelovanju Camorre u Bujama i idemo do Marine Polesane nakon što su češki investitori ušli u vlasničku strukturu koncesionara Kermasa

Sicilijanska mafija, N'drangheta iz Calabrije i napuljska Camorra tri su najjače i najokrutnije, ne samo talijanske, već europske kriminalne skupine. Evo, saznali smo i danas objavili neugodnu priču da je Camorra, na neki način, prisutna i u Istri: naime, za prijevare teške preko 100 milijuna eura i za razna druga djela višestruko osuđivani Arturo Salvatore Di Caprio, u kolovozu prošle godine predao se talijanskoj policiji nakon što se prije toga dva mjeseca skrivao u Istri. Njega je sam novinar Roberto Saviano - koji poput Salmana Rushdiea, zbog svojih tekstova, od 2006. živi skriveno i pod stalnom zaštitom - povezao s Camorrom La Torre di Mondragone (mjesta u Campaniji, sjeverno od Napulja),

Ipak, na našem Poluotoku, nakon što je ranije bio suvlasnik tvrtke Egida Capris d.o.o. sa sjedištem u Bujama, i dalje posluje posredstvom sina Vitaliana i kćeri Tecle Alessandre, a sve njihove tvrtke registrirane su na adresi Trg Slobode 4, gdje djeluje i računovodstveni Obrt E.KO. kojim upravlja Lena Korenika. Među ostalim, ona je osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke Buje World d.o.o. čiji je vlasnik, preko tvrtke Bu Bu Enterprising d.o.o, Vitalianom Di Caprio.

Lena Korenika, vijećnica grada Buja iz redova IDS-a i predsjednica tamošnje Zajednice Talijana, po objavi našeg članka, po hitnom je postupku izbačena iz stranke. „Bez obzira što je cijeli slučaj u fazi indicija, promptno smo donijeli odluku da gospođa Lena Korenika prestaje biti članom stranke te koristim i ovu priliku da ju pozovem da podnese neopozivu ostavku na mjesto gradske vijećnice“, zatražio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Ovo smo teško saznanje tijekom dana pokušali ublažiti lijepim vijestima. Na dan pulske osnovne škole Monte Zato proglašeni su najučenici: najZarovac je Lari Pletikos, a najZarovka Ema Vojinović. U Puli počele su obnova Kandlerove ulice u samom središtu grada i, premda kasno, sanacija dotrajalog sunčališta kupališta Stoja, a i najavljena je gradnja novog parkirališta na Verudi.

Danas su uređivali Leo i Silvio, a sutra se Leu pridružuje Maja.

Ujutro donosimo komentar čelnika Talijanske unije Maurizija Tremula o djelovanju Camorre u Bujama.

Doznajte da li će ulazak čeških investitora u vlasničku strukturu tvrtke Kermas Istra donijeti novosti u Marini Polesani na pulskoj Sv.Katarini za koju je Kermas nositelj koncesije.

Odlazak psihoterapeutu nije znak slabosti već hrabrosti, veli naša sutrašnja sugovornica Alenka Kralj. Pročitajte tko će vas još dočekati u njezinoj ambulanti.

Do sutra, redakcija portala Istra24 želi vam laku noć.

Hobotnicu u pulskom aquariumu snimio je Manuel Angelini.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.