Politika i društvo

PRODAJA PULSKOG BRODOGRADILIŠTA

Češki holding CE Industries nudi za ULJANIK 155 MILIJUNA KUNA

Češka je kompanija poslala početkom tjedna obvezujuću ponudu za kupnju tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856. Na hrvatsko je tržište stupila ljetos, preuzevši Grupaciju "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Češka je kompanija poslala početkom tjedna obvezujuću ponudu za kupnju tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856. Na hrvatsko je tržište stupila ljetos, preuzevši Grupaciju "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.

Nakon raspisivanja javnog natječaja za prodaju udjela kojeg tvrtka "Uljanik Brodogradilište d.d. u stečaju" ima u novom pulskom Uljaniku, točnije u tvrtki "Uljanik Brodogradilište 1856" koja trenutno upravlja s pulskim brodogradilištem, pristigla je prva ponuda, javlja Jutarnji list

Naime, Češki holding CE Industries, poslao je početkom tekućeg tjedna obvezujuću ponudu za kupnju tvrtke Uljanik Brodogradnja 1856 na više adresa, među kojima su i Banski dvori, Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojam obzirom da je država osnivač Uljanika. Česki je holding je na hrvatsko tržište stupio ljetos, preuzevši Grupaciju "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.

Ponuda se odnosi na kupnju 54,77 posto udjela u društvu Uljanik Brodogradnja 1856 putem direktne pogodbe a iznosi 155 milijuna kuna. Valja napomenuti da je prema Programu i dinamici prodaje kojeg je izradila Anđa Redžić iz Tyet savjetovanja vrijednost udjela 54,77 posto procijenjana je na 208.300.000 kuna, stoga da li će česka ponuda biti dovoljna za obnovu industrijeske brodogradnje u Puli ostaje uvijek otvoreno pitanje.Zasad je poznato da je vrijednost ponude dana.

Valja podsjetiti da je u 2021. Uljanik brodogradilište 1856 poslovalo s gubitkom uz ostvareni prihod od 25.000.000 kuna


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.