Politika i društvo

Reakcija na skoru gradnju

Daniel Deković (IDS): Zašto se za izgradnju Islamskog centra u Puli ne bi raspisao referendum kao i za Lungomare?

„Koliko mi je poznato, mještani i dalje ne žele da Centar bude tamo. Ako na nekoj drugoj lokaciji mještani nemaju problema s time, onda nećemo ići protiv volje građana “, smatra predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Daniel Deković

„Koliko mi je poznato, mještani i dalje ne žele da Centar bude tamo. Ako na nekoj drugoj lokaciji mještani nemaju problema s time, onda nećemo ići protiv volje građana “, smatra predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković

- Prije svega projekt izgradnje Islamskog kulturnog centra treba kvalitetno prezentirati javnosti. Na kraju krajeva, zašto se ne bi raspisao referendum kao za hotel na Lungomareu, pa neka se građani izjasne žele li Centar ili ne žele, komentirao je čelnik pulskog IDS-a Daniel Deković, nekadašnji predsjednik Mjesnog odbora Busolera, gradnju Islamskog centra u pulskom naselju Monte Serpo, u Šandaljskoj ulici, koju je danas za Istru24 glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pula, Esad ef. Jukan najavio za iduću godinu.

Deković je sličnog, nešto tvrđeg stava bio i u studenom 2020. godine, kada se dio mještana Mjesnog odbora Busolera pobunilo primarno protiv džamije kao vjerskog objekta, a kasnije i protiv Islamskog centra u njihovom kvartu.

Deković je tada bio predsjednik MO Busoler, a braneći stav da u naselju Monte Serpo mještani ne žele minaret i džamiju, ušao je i u konflikt s ondašnjim šefom stranke i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem. Onomad je smatrao da je Miletić odluku donio samostalno, bez da je o njoj obavijestio stanovnike kvarta.

„Koliko mi je poznato, mještani i dalje ne žele da Centar bude tamo. Ako na nekoj drugoj lokaciji mještani nemaju problema s time, onda nećemo ići protiv volje građana “, zaključuje Deković.

Lokacija budućeg Islamskog centra u Šandaljskoj ulici u Puli

Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.