Politika i društvo

u dječjem vrtiću Titti

Edukacija stručnjaka za unaprjeđenje usluge senzorne integracije

Projektom je osigurano dodatno opremanje dvije senzorne sobe, usluge edukacijskog rehabilitatora i odgojiteljice s iskustvom u radu s djecom vrtićke dobi i djecom s teškoćama u razvoju te sredstva za edukaciju djelatnica  vrtića. Dobivenim novcem kupit će se i kamere koje su bitne za kasniju analizu rada i proučavanje ponašanja djeteta u radu


 
1 min
Borka Petrović

Projektom je osigurano dodatno opremanje dvije senzorne sobe, usluge edukacijskog rehabilitatora i odgojiteljice s iskustvom u radu s djecom vrtićke dobi i djecom s teškoćama u razvoju te sredstva za edukaciju djelatnica  vrtića. Dobivenim novcem kupit će se i kamere koje su bitne za kasniju analizu rada i proučavanje ponašanja djeteta u radu

Dječjem vrtiću Titti održane su edukacije na temu senzorne integracije djece s poteškoćama. Edukacije su, za ravnateljicu, odgojiteljice i edukacijsku rehabilitatoricu održale dr. sc. Dragana Mamić i prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak.

U ovom pulskom vrtiću projekt senzorne integracije provodi se, doznajemo, od 2018. godine, a trenutno je u tijeku nastavak prethodno provedenog EU projekta, kojim se osigurava besplatna usluga senzorne integracije u produljenom radnom vremenu vrtića za djecu s teškoćama u razvoju.

Projektom je, kao što smo već pisali, osigurano dodatno opremanje dvije senzorne sobe, usluge edukacijskog rehabilitatora i odgojiteljice s iskustvom u radu s djecom vrtićke dobi i djecom s teškoćama u razvoju te sredstva za edukaciju djelatnica  vrtića.

Dobivenim novcem kupit će se i kamere koje su bitne za kasniju analizu rada i proučavanje ponašanja djeteta u radu.

- Zahvaljujući iznimnoj vjeri, trudu i kontinuiranom ulaganju u rast i razvoj ravnateljica Tittija je i ove godine, kroz realizaciju projekta "Svjetlucavim svijetom u preokret 2", prepoznala potrebu za nastavkom unapređenja stručnog rada svojih stručnjaka koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, kazala je Mamić.

Posebno im je bilo drago, navodi, čuti i osvjedočiti se o postignućima koja su se u vrtiću dogodila usprkos Covidu.

- Tu su nova, dodatno uređena poticajna okruženja, promjene u strukturi i „krojenju“ već postojećih dijelova prostora, novi kutci, nove staze i nova, po mjeri odabrana oprema, koja sada još kvalitetnije udovoljava senzornim potrebama djece. Vjerujemo  da smo i ovaj puta bile „vjetar u leđa“ djelatnicima i da smo ih uspjele osnažiti, poduprijeti i usmjeriti na promišljanja o budućem razvoju, daljnjem stručnom praćenju i bogaćenju programa senzorne integracije u ranom predškolskom odgoju i obrazovanju djece, osobito one s teškoćama, kazala je Mamić.

Edukacija stručnjaka DV-a Titti realizirana je u sklopu provedbe EU projekta „Svjetlucavim svijetom u preokret 2“. Ukupna vrijednost projekta je 938.954 kuna, a iznos EU potpore iznosi 100 posto. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.


Nastavite čitati

Pula
 

DIREKTOR PULAPROMETA TOMISLAV JOSIPOVIĆ: Prosječna plača vozača autobusa iznosi 7.845 kuna, a uskoro objavljujemo natječaj za školovanje novih šofera

Trenutno smo u procesu pripreme dokumentacije i forme ugovora, a istodobno pripremamo i postupak nabave. Prvotno je ideja da se na objavljeni natječaj financiranja školovanja mogu javiti svi koji posjeduju bilo koji oblik C ili CE kategorije. U tom slučaju Pulapromet je spreman i može ponuditi financiranje svega potrebnog u svrhu osposobljenosti za vožnju autobusa JGP, primjerice kvalifikacije, KOD 95, predavanja, vožnja, ispiti i drugo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.