Politika i društvo

pregovori grada pule i sindikata u vrtićima

Grad: Jadranski sindikat nije reprezentativan u sve tri predškolske ustanove i nije potpisnik Kolektivnog ugovora pa ne može pregovarati o njegovim izmjenama i dopunama

Grad Pula je u više navrata odgovorio na upite Jadranskog sindikata te ga uputio na primjenu odredbi Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata koje propisuju postupanje kada se utvrdi reprezentativnost više sindikata za kolektivno pregovaranje


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Grad Pula je u više navrata odgovorio na upite Jadranskog sindikata te ga uputio na primjenu odredbi Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata koje propisuju postupanje kada se utvrdi reprezentativnost više sindikata za kolektivno pregovaranje

Nakon što smo, u nekoliko navrata pisali o traženju Jadranskog sindikata da sudjeluju u pregovorima s Gradom Pula oko povećanja plaća djelatnika, oglasili su se, na naše traženje, i iz Grada Pule.

Kako navode, u prosincu 2019. godine potpisan je Kolektivni ugovor za radnike dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Pula. Potpisnici su gradonačelnik Grada Pule te Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije. Potpisan je jedan Kolektivni ugovor koji se primjenjuje u sve tri predškolske ustanove kojima je osnivač Grad Pula počevši od 1. siječnja 2020. godine.

- Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije sukladno Zakonu o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata u veljači ove godine inicirao je početak pregovora za izmjenu i dopunu Kolektivnog ugovora. Pregovori se vode s navedenim Sindikatom koji je  reprezentativan u sve tri predškolske ustanove, dok Jadranski sindikat nije reprezentativan u sve tri predškolske ustanove i budući da nije potpisnik Kolektivnog ugovora koji je na snazi, ne može pregovarati o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora, navode iz Grada.

Dodaju kako su, obzirom da je Jadranski sindikat reprezentativan u Dječjem vrtiću Mali svijet, Grad u više navrata odgovorio na upite Jadranskog sindikata te ga uputio na primjenu odredbi Zakona o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata koje propisuju postupanje kada se utvrdi reprezentativnost više sindikata za kolektivno pregovaranje.


Nastavite čitati

Pula
 

Maksimalnih 1,2 milijuna kuna za energetski učinkovitiju Gradsku palaču

Riječ je o projektu zamjene klimatizacije Gradske palače čiji sustav nije u upotrebi zbog zastarjele tehnologije, a za ovaj poziv Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost udio sufinanciranja nije uvjetovao indeksom razvijenosti, poput onog za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra, te je i iznos koji je Pula dobila znatno viši

Pula
 

NISU POZVALI INVESTITORA NA TRIBINU ZA LUNGOMARE Aleksej Orel: "Pozvali smo sve gradske vijećnike i gradonačelnika Zoričića, nitko nam nije odgovorio"

Ne, naša je pozicija da na drugoj strani ne stoji investitor nego predstavnici Grada Pule. Naime, donošenje urbanističkih planova je u nadležnosti Gradskog vijeća, a ne investitora. S druge strane, nismo sigurno hoće li postojeći investitor, a koji je sam rekao da je projekt kupio 2016. godine, to i ostati u perspektivi, kazao je Orel i dodao: "Pozvali smo na tribinu sve gradske vijećnike i gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, no nitko nam nije poslao službeni odgovor. Nadamo se da će bar kao privatna lica sudjelovati na današnjoj tribini"

Pula
 

BIRA SE UMJETNIČKI RAVNATELJ PULA FILM FESTIVALA Pavo Marinković: "Prijavit ću se na natječaj, posao nije završen" - Zlatko Vidačković: "Kandidirat ću se"

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.