Politika i društvo

REDOVITO GODIŠNJE FINANCIRANJE

Grad Rovinj Sigurnoj kući Istra i Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda uplaćuje ukupno gotovo 60.000 eura

Početkom mjeseca Grad Rovinj donio je Zaključak o isplaćivanju iznosa od 55.950 eura pulskom Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda. Tjedan dana ranije donio je i Zaključak o financiranju Sigurne kuće Istra. Iz Proračuna za ovu godinu u tu će svrhu izdvojiti ukupno 3.300 eura


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Grad Rovinj

Početkom mjeseca Grad Rovinj donio je Zaključak o isplaćivanju iznosa od 55.950 eura pulskom Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda. Tjedan dana ranije donio je i Zaključak o financiranju Sigurne kuće Istra. Iz Proračuna za ovu godinu u tu će svrhu izdvojiti ukupno 3.300 eura

Početkom mjeseca Grad Rovinj donio je Zaključak o isplaćivanju iznosa od 55.950 eura pulskom Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda.

- Kao i ostalih 11 gradova Istre, tako nam i Grad Rovinj svake godine iz proračuna uplati sredstva kojima financira sve naše djelatnosti. Oni su nam jedan od osnivača, i redovito nas financiraju. Iznos koji su uplatili je u ovom slučaju godišnji, iako nam uplate obično stižu na mjesečnoj razini, i svi nas financiraju s određenim postotkom, izjavila nam je danas ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Loretta Morosin.

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda

Dnevni Centar za rehabilitaciju Veruda Pula javna je ustanova koja provodi dijagnostiku i ranu rehabilitaciju djece, mladeži i odraslih osoba s motoričkim poremećajima, intelektualnim poteškoćama, poremećajima pažnje i koncentracije, oštećenjem govora te drugim posebnim potrebama.

Pruža usluge kroz svakodnevne i povremene programe, a korisnici su djeca rane i predškolske dobi koja odstupaju u neuromotornom i psihomotornom razvoju, zatim djeca školske dobi s minimalnim neurološkim odstupanjima i motoričkim teškoćama u razvoju, te odrasle osobe s motoričkim teškoćama u razvoju. Također, obuhvaćena su djeca rane i predškolske dobi s oštećenjem vida i sluha, te djeca s dodatnim senzornim oštećenjima.

Nadalje, krajem veljače, Grad Rovinj donio je Zaključak i o financiranju Sigurne kuće Istra. Iz Proračuna za ovu godinu u tu će svrhu izdvojiti ukupno 3.300 eura.

Jadranka Černjul

Da je također riječ o redovitom godišnjem financiranju potvrdila nam je Jadranka Černjul, koordinatorica Sigurne kuće Istra.

- To je uobičajena uplata na godišnjoj razini. Ne bi bilo loše ni da je taj iznos nešto veći, kazala nam je kratko danas Černjul.

Sigurna kuća Istra trenutno ima tri skloništa za žene, a od 2006. godine u njih je smjestila više od 420 osoba, od toga 198 žena i 222 djece.


Nastavite čitati

Istra
 

Grad Umag - Umago daje u zakup poslovni prostor u Ulici D. Aleghieri

Prostor se nalazi u prizemlju, ima površinu od 49,5 kvadrata. Početna cijena za mjesečni zakup je definirana u iznosu od 328,49 eura, a natjecatelji su dužni uplatiti trostruko veću jamčevinu (985,47 eura) da bi se mogli natjecati za zakup tog prostora, koji se daje u zakup na rok od pet godina

Istra
 

(FOTO) U maslinicima stare Barbarige iznova otkriveni ostaci jedne od najvećih uljara iz doba Rimskog carstva

Ovo je tek manji dio velikog kompleksa. Antički pisci kada govore o velikim postrojenjima i kapacitetima, kažu da već pet do šest tijesaka podrazumijeva velike proizvodne mogućnosti. Jasno vam je onda što znači ovdašnjih 12 komada, kaže prof. dr. Davor Bulić s Odsjeka za arheologiju pulskog sveučilišta. Nakon prvog otkrića, obišao ju je čak i Tito, a za stručnjake iz SAD ona predstavlja pravu znanstvenu poslasticu. Ipak, trebalo je proći 70 godina da se s nje po drugi put skinu humus i drača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.