Politika i društvo

Ulaganje u mentalno zdravlje

Gradonačelnik Peršurić potpisao suglasnost za proširenje tima Zdravog grada Poreč još jednim psihologom

Ovu će godinu obilježiti i početak proširenja Doma za starije i nemoćne osoba Poreč, u sklopu kojeg će se proširiti i prostori Zdravog grada, što će dodatno olakšati funkcioniranje ove gradske ustanove koja nudi brojne oblike podrške, stručnog savjetovanja, predavanje, edukacija, radionica s ciljem brige o zdravlju građana Poreča


 
1 min
Istra24

Ovu će godinu obilježiti i početak proširenja Doma za starije i nemoćne osoba Poreč, u sklopu kojeg će se proširiti i prostori Zdravog grada, što će dodatno olakšati funkcioniranje ove gradske ustanove koja nudi brojne oblike podrške, stručnog savjetovanja, predavanje, edukacija, radionica s ciljem brige o zdravlju građana Poreča

Svjetska zdravstvena organizacija već gotovo desetljeće upozorava da je najveći izazov za 21. stoljeće zaštita mentalnog zdravlja stanovnika na svim razinama. Istraživanja u pandemiji pokazuju da je uslijed pandemije višestruko ugroženo mentalno zdravlje ljudi, pa i najmlađih, odnosno djece i mladih. Isto se događa i u Hrvatskoj, Istri i Poreču, stoga je ovo jačanje tima itekako dobro došlo.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić posjetio je tim Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč, predvođen ravnateljicom Natašom Basanić Čuš.

- Kvalitetan, topli i ljudski pristup stručnjaka koji rade u našem Zdravom gradu Poreč čine glavni kotačić brige o mentalnom zdravlju svih generacija naših sugrađana, a njihov je značaj dodatno došao do izražaja zadnje dvije godine, rekao je gradonačelnik, pohvalivši trud i aktivnost stručnog tima ove ustanove. Dodatno, gradonačelnik je potpisao i suglasnost za proširenje tima Zdravog grada Poreč još jednim psihologom, kako bi se osigurao adekvatan stručni rad ustanove, te prihvat korisnika svih dobnih skupina u savjetovalištu Centra.

Naime, kako napominje ravnateljica Basanić Čuš, za zadovoljavanje potreba stručnog djelokruga rada i korisnika njihovih usluga, a u cilju zaštite mentalnog zdravlja stanovnika Poreča i Poreštine, u 2022. godini u proračunu Centra predviđeno je zapošljavanje još jednog psihologa.

Također, kako je istaknuto u razgovoru, ovu će godinu obilježiti i početak proširenja Doma za starije i nemoćne osoba Poreč, u sklopu kojeg će se proširiti i prostori Zdravog grada, što će dodatno olakšati funkcioniranje ove gradske ustanove koja nudi brojne oblike podrške, stručnog savjetovanja, predavanje, edukacija, radionica s ciljem brige o zdravlju građana Poreča.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.