Politika i društvo

VAŽNOST TERENSKE NASTAVE

Hrvatska gospodarska komora potiče obrazovanje učenika za rad u posebnim oblicima turizma

Promociju zanimanja organizirala je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, pa je uz predstavljanje Sekcije na sajmu Promohotel u Poreču, organizirana i terenska nastava za učenike Škole za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo Pula


 
1 min
Istra24
Foto: HGK - ŽK Pula

Promociju zanimanja organizirala je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, pa je uz predstavljanje Sekcije na sajmu Promohotel u Poreču, organizirana i terenska nastava za učenike Škole za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo Pula

Istarske tvrtke okupljene u Sekciji zajednice pustolovnog turizma HGK – Županijske komore Pula sudjelovale su u kampanji za promociju zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva potrebnih regionalnom tržištu rada. 

Promociju zanimanja organizirala je HGK – Županijska komora Pula, pa je uz predstavljanje Sekcije na sajmu Promohotel u Poreču, organizirana i terenska nastava za učenike Škole za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo Pula.

Pulski su srednjoškolci 15. ožujka na zaštićenom području prirode Gornji Kamenjak u pratnji edukatora Javne ustanove Kamenjak Gorana Stjepića propješačili pješačku stazu, a u pratnji Danijela Šestana iz pulske tvrtke Marememonti Istra d.o.o., prošli biciklističku rutu. 

Terenska nastava na Kamenjaku

- Netaknuta priroda pridonosi kreiranju jedinstvenog doživljaja destinacije, a bavljenje pustolovnim turizmom nosi sa sobom i izazove, osobito u vezi sigurnosti kod provođenja aktivnosti. Za razvoj pustolovnog turizma važan je i ravnomjeran razvoj infrastrukture, primjerice biciklističke staze, ali osnovni preduvjet za rad u ovom segmentu turizma je osoblje koje je educirano, istaknula je Katarina Dobrić Dabić, predsjednica Sekcije zajednice iz tvrtke Sport Plus d.o.o.

Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.