Politika i društvo

U DUHU KORIZME

Hrvatski Caritas šalje prvi tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu

"Korizmena odricanja, u ovim danima, prilika su za iznalaženje novih putova za iskazivanje solidarnosti te usklađivanja djela milosrđa s ljubavlju prema siromašnima i potrebitima", rekao je predsjednik Hrvatskog Caritasa, monsinjor Bože Radoš


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Hrvatski Caritas

"Korizmena odricanja, u ovim danima, prilika su za iznalaženje novih putova za iskazivanje solidarnosti te usklađivanja djela milosrđa s ljubavlju prema siromašnima i potrebitima", rekao je predsjednik Hrvatskog Caritasa, monsinjor Bože Radoš

Hrvatski Caritas uputio je u petak prvi tegljač s 20 tona humanitarne pomoći iz Zagreba prema Ukrajini, a pošiljka se sastoji od 29 paleta prehrambenih proizvoda te tri palete higijenskih i sanitetskih materijala.

U pošiljci su najnužnije trajne namirnice koje su darovale hrvatske tvrtke, organizacije i pojedinci;  temeljne životne namirnice za odrasle, djecu i bebe, konzervirano voće i povrće, mesne i riblje konzerve, gotova jela, juhe, keksi te pelene, flasteri i zavoji.

Ukupna vrijednost pošiljke veća je od 350.000 kuna, a pomoć će biti usmjerena na područje Kijevsko-žitomirske rimokatoličke biskupije, gdje je na službi i svećenik iz Hrvatske.

Iz Hrvatskog Caritasa izvijestili su i da su do sada, u sklopu nacionalne humanitarne akcije, prikupili 3.200.000 kuna, a donacijski broj Caritasa (060 9010) zabilježio je 48.300 poziva.

"Korizmena odricanja, u ovim danima, prilika su za iznalaženje novih putova za iskazivanje solidarnosti te usklađivanja djela milosrđa s ljubavlju prema siromašnima i potrebitima", rekao je predsjednik Hrvatskog Caritasa, monsinjor Bože Radoš. U ime Caritasa pozvao je tvrtke, proizvođače, obrtnike, trgovačke lance i sve one koji žele pomoći da im se pridruže u organiziranju sljedećih pošiljaka koje će, kako je naglasio, slati izravno u Ukrajinu dok god je to moguće.


Nastavite čitati

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.