republika - dugi
Politika i društvo

SDP POLUČIO LOŠIJE REZULTATE NEGO 2020. GODINE

Igor Belas: "Da smo zadovoljni, nismo! Ali, nije tragedija! Prava snaga SDP-a vidjet će se tek nakon parlamentarnih izbora"

Najsretniji bih bio da je izlaznost bila barem dvostruko veća, ali tako je, kako je. Nadam se da će oni koji su dobili mandate dobro voditi svoje kvartove, a mi ćemo im u vijećima biti na usluzi i pomoći, rekao je Belas


 
2 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Igor Belas

Najsretniji bih bio da je izlaznost bila barem dvostruko veća, ali tako je, kako je. Nadam se da će oni koji su dobili mandate dobro voditi svoje kvartove, a mi ćemo im u vijećima biti na usluzi i pomoći, rekao je Belas

- Izlaznost je slična kao na prošlim izborima i to je ono što me najviše žalosti jer sam zaista očekivao da će biti bolja, rekao nam je pulski gradski vijećnik iz redova SDP-a Igor Belas večeras, nakon što je, kako je rekao, dobio prve rezultate izbora za vijeća mjesnih odbora, prema kojima je na birališta izašlo oko 13 posto građana, što je jednako kao i 2020. godine.

- Dobili smo manje mandata nego zadnji put. Da smo zadovoljni, nismo! Činjenica je da bismo voljeli da je više, ali mi smo u ovom trenutku najviše okrenuti parlamentarnim izborima jer smo parlamentarna stranka. Lokalne stranke poput IDS-a su se na ovim izborima više angažirale i imale bolji rezultat, što je i razumljivo; htjeli su vratiti dio stare slave i uložili su puno i ljudski i financijski. IDS ima izvjestan broj jako vjernih birača koji uvijek izlaze na izbore u istom broju, a kod ovako male izlaznosti, time se poluči dobar rezultat. Osobno me najviše veseli to što je sudjelovalo jako puno nezavisnih lista koje su sve radile kako treba, stekle svoje birače i rezultat nije izostao. U tom su bazenu naši glasovi otišli negdje drugdje, takva je realnost. Tragedija nije, ali nismo baš ni sretni, kaže Belas, uvjeren da će se prava snaga SDP-a vidjeti tek nakon parlamentarnih izbora.

Što se pak lokalnih tiče, vjeruje da je o njima prerano govoriti.

- Siguran sam da bi dobar rezultat na parlamentarnim dao vjetar u leđa strankama ljevice svuda pa tako i u Puli. To bi probudilo ljude i ulilo im novu vjeru. Rekao bih da trenutno vlada blaga apatija u kojoj svi nešto očekuju i strepe jer ne znaju što ih čeka sutra i možda je izlaznost mala upravo zbog toga. Ja u svakom slučaju čestitam svima koji su izašli i dobili mandate jer znam da su to ljudi kojima je stalo. Najsretniji bih bio da je izlaznost bila barem dvostruko veća, ali tako je, kako je. Nadam se da će oni koji su dobili mandate dobro voditi svoje kvartove, a mi ćemo im u vijećima biti na usluzi i pomoći, zaključio je Belas.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.