Politika i društvo

Novi zakon o sprječavanju sukoba interesa

Imovinsku karticu do kraja siječnja moraju predati ravnateljica bolnice dr.Irena Hrstić, ali i čelnik Lučke uprave Pula Dalibor Brnos

Obaveza koju sada imaju i direktori, odnosno predsjednici i članovi uprava trgovačkih društava u većinskom vlasništvu lokalne i područne (regionalne) samouprave


 
1 min
Chiara Bilić
Foto: sukobinteresa.hr, Facebook, Grad Pula, IDA

Obaveza koju sada imaju i direktori, odnosno predsjednici i članovi uprava trgovačkih društava u većinskom vlasništvu lokalne i područne (regionalne) samouprave

Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je na snagu stupio na Božić, proširio je popis obveznika koji Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa moraju podnijeti imovinsku karticu. Tako će tu obavezu do kraja siječnja odsad morati ispuniti i svi direktori, odnosno predsjednici i članovi uprava trgovačkih društava u većinskom vlasništvu lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bit će i ravnatelji pet Lučkih uprava u Istri, pa će tako svoju imovinu na uvid dati i Dalibor Brnos, ravnatelj Lučke uprave Pula.

Osim njih, tu su još i odgovorne osobe o kojima u javnosti nije bilo puno govora, a sada će morati ispuniti imovinsku karticu. Primjerice, ravnateljica županijskog zavoda za prostorno uređenje Vedrana Perić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Istarske županije, Robi Zgrablić, ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić, ali i ravnateljica Nature Histrice Silvia Buttignoni te ravnatelj Javne ustanove Kamenjak, Aljoša Ukotić.

Zakon ne mimoilazi ni čelne ljude silnih županijskih agencija poput direktora Istarske regionalne energetske agencije Valtera Poropata, Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI) Igora Merlića i Istarske razvojne agencije (IDA) Borisa Sabattija.

Eksponirana lica poput ravnateljice pulske opće bolnice Irene Hrstić, koja je inače i predsjednica pulskog HDZ-a, i ravnatelja županijskog zavoda za javno zdravstvo Aleksandra Stojanovića također će morati predati imovinsku karticu.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.