Politika i društvo

POSLJEDICE POTRESA

Inspektorat: Sutra rušenje uništene zgrade u Petrinjskoj

Dosad je donijeto 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti građana


 
1 min
HINA
Foto: PIXSELL/Sanjin Strukić

Dosad je donijeto 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti građana

Rušenje u potresu uništene zgrade u Petrinjskoj ulici 25 u središtu Zagreba počinje u subotu, izvijestio je u petak Državni inspektorat.

Dodaju da će danas u poslijepodnevnim satima započeti pripreme za sutrašnje rušenje zgrade.

Postupak javne nabave za radove uklanjanja zgrade proveden je u siječnju ove godine, a pristiglo je osam ponuda.

Izabrana je najpovoljnija ponuda tvrtke EURCO d.d. koja će provesti radove uklanjanja.

"Građevinska inspekcija inspektorata je do danas uklonila 133 zgrade uništene izvanrednim događajem, od čega je 98 zgrada uklonjeno temeljem odluka Stožera civilne zaštite, a 35 temeljem rješenja koje donose građevinski inspektori", navodi se u priopćenju.

Ističu da su dosad donijeli 147 rješenja o uklanjanju 159 građevina oštećenih potresom čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti te da nastavljaju s donošenjem rješenja i provedbom postupaka nabave.


Nastavite čitati

Filipović: Rijeku pogodilo nevrijeme epskih razmjera

Najveće štete su u gradskim ustanovama u kulturi na području Art-kvarta, dodao je riječki gradonačelnik. Kako su najavljene nove veće količine oborina tijekom četvrtka, pozvao je građane da ne dolaze u središte ako to nije nužno, u slučaju da se ponovi nevrijeme u takvom intenzitetu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.