republika - dugi
Politika i društvo

izbori za mjesne odbore

Irena Hrstić (HDZ): Imam dojam da su se probudili i mladi i stari, izlazimo iz apatije!

- Sve počinje u kvartu. Tu počinjemo uređivati život u svom gradu. Dakle, prvo mikro pa prema gore. Uređivanje počinje ovdje, rekla je Zuzana Hoti Radolović prije glasovanja u Mjesnom odboru Veruda


 
2 min
Dražen Majić

- Sve počinje u kvartu. Tu počinjemo uređivati život u svom gradu. Dakle, prvo mikro pa prema gore. Uređivanje počinje ovdje, rekla je Zuzana Hoti Radolović prije glasovanja u Mjesnom odboru Veruda

U mjesnom odboru Veruda do 11 sati izašlo je više od 100 birača. Među njima svoju biračku dužnost obavila je i predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić. Ona ističe da je vrlo važno izaći na ove izbore.

- Mislim da su mjesni odbori jako bitni, ponajviše zbog činjenice da svaki stanovnik svakog kvarta treba brinuti o sebi i svom susjedu. Ako to ne budemo međusobno radili ostati ćemo sami i nevoljeni i bolesni na kraju životnog vijeka, naglasila je Hrstić

- Ono što je dobro i što sam zaključila po dnevnim razgovorima jest činjenica da su se probudili i mladi i stari. Čini mi se da izlazimo iz neke apatije, zaključila je Hrstić.

Zuzana Hoti Radolović slaže se da su ovi izbori bitni.

- Sve počinje u kvartu. Tu počinjemo uređivati život u svom gradu. Dakle, prvo mikro pa prema gore. Uređivanje počinje ovdje, rekla je Hoti Radolović.

Momčilo Nikolić također se nalazi na jednoj od nezavisnih lista. Smatra da je izlaznost bitna bez obzira za koga se glasuje.

- Bitno je izaći kako bi se stvari poboljšale i podigle na neki viši nivo. Bitno je da se što veći broj ljudi uključi u svakodnevni život svoga kvarta. Jako je važno da se što više mladih uključi, naglasio je Nikolić.

S obzirom da glasačka mjesta nisu identična onima za ostale izbore, neki od glasača morali su otići glasovati u Mjesni odbor Vidikovac. Naime, pojedine ulice parne brojeve imaju u jednom kvartu, a neparne u drugom.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.