Politika i društvo

DONOSIMO DETALJNE UPUTE

Irena Hrstić: Za niz pregleda u pulskoj bolnici i dalje nužan negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol

Iako su od 1. ožujka na snazi nove, relaksirajuće mjere, Covid potvrda i dalje je potrebna za odlazak u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi, ali i za događaje u zatvorenim prostorima i tribinama.

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol.

Dr. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula

- Dijagnostičko - terapijski zahvati u specijalističko-konzilijarnoj ili bolničkoj zdravstvenoj zaštiti za koje je potrebno predočiti negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati jesu: bronhoskopija i ostala pulmološka dijagnostika; spirometrija, FENO, difuzija i pletizmografija, zatim gastroskopija i ergometrija. Isto vrijedi i za preglede u ORL poliklinici u pulmološkoj ambulanti, pojasnila nam je danas doktorica Irena Hrstić, ravnateljica OB Pula.

Te upute vrijede za djecu stariju od sedam godina i za odrasle, a valja napomenuti kako za kolonoskopiju nije potreban PCR nalaz.

Upute su to koje su na snazi još od kraja siječnja, a dok god traje pandemija vjerojatno se neće ni mijenjati, zaključuje Hrstić.

Osobe u pratnji pri porodu, roditelj i skrbnici koji borave u smještaju s djecom te osobe koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim pacijentima, u prostore OB Pula ne mogu ući bez predočenja EU digitalne Covid potvrde ili dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIŠTA STRAŠNO', SVI IMAMO STRAHOVE Sedmogodišnji Filip: "Moj tata se boji ići na posao"

"Kako nastaje strah", pitala je autore bistra sedmogodišnja Mirta te svojim iskrenim, a teškim pitanjem stavila na tren u neugodan položaj sve prisutne odrasle ljude. Autorica Milica Sinkauz je odgovorila: "Možda je strah kod djece trebao nastati zato da bi nakon njega nastala hrabrost" * Spisateljica Ivana Đula: "Moj je, recimo, strah od visine, a neki su strahovi smiješni poput straha od pospremanja sobe koji ima moj 13-godišnji sin * U knjizi učiteljica Fobija predaje strašne predmete kao što su strahovježbe ili strašematika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.