Politika i društvo

DONOSIMO DETALJNE UPUTE

Irena Hrstić: Za niz pregleda u pulskoj bolnici i dalje nužan negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol

Iako su od 1. ožujka na snazi nove, relaksirajuće mjere, Covid potvrda i dalje je potrebna za odlazak u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi, ali i za događaje u zatvorenim prostorima i tribinama.

Nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će na snazi do kraja mjeseca, no valja podsjetiti kako je za odlazak u bolnicu i dalje potrebna Covid potvrda, a za odlazak na čitav niz pretraga u Općoj bolnici Pula nužno je imati negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati. Radi se, naravno, o pretragama koje generiraju aerosol.

Dr. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula

- Dijagnostičko - terapijski zahvati u specijalističko-konzilijarnoj ili bolničkoj zdravstvenoj zaštiti za koje je potrebno predočiti negativan PCR nalaz ne stariji od 48 sati jesu: bronhoskopija i ostala pulmološka dijagnostika; spirometrija, FENO, difuzija i pletizmografija, zatim gastroskopija i ergometrija. Isto vrijedi i za preglede u ORL poliklinici u pulmološkoj ambulanti, pojasnila nam je danas doktorica Irena Hrstić, ravnateljica OB Pula.

Te upute vrijede za djecu stariju od sedam godina i za odrasle, a valja napomenuti kako za kolonoskopiju nije potreban PCR nalaz.

Upute su to koje su na snazi još od kraja siječnja, a dok god traje pandemija vjerojatno se neće ni mijenjati, zaključuje Hrstić.

Osobe u pratnji pri porodu, roditelj i skrbnici koji borave u smještaju s djecom te osobe koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim pacijentima, u prostore OB Pula ne mogu ući bez predočenja EU digitalne Covid potvrde ili dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.