Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Istarske suprotnosti: Humanost Baby Lasagne i "krindž" pred reakcijom Daglasa Korace

Vlada je za nastup na Eurosongu odlučila nagraditi umaškog pjevača s 50.000 eura, a on je Plenkoviću poručio da ta sredstva želi donirati pedijatrijskim ustanovama * Dan prepun vijestima otvorili smo komentarom "6 lekcija za Daglasa Koracu" Chiare Bilić, a sutra komentar o ponašanju dekana Istarskog veleučilišta u Puli piše Dražen Majić * Ujutro objavljujemo i detalje o novoj procjeni vrijednosti zemljišta u Barbarigu kojeg od Grada Vodnjana želi kupiti Anton Kliman te zanimljivu priču o obnovi autobusnog kolodvora u Pazinu


 
3 min
Silvio Forza

Vlada je za nastup na Eurosongu odlučila nagraditi umaškog pjevača s 50.000 eura, a on je Plenkoviću poručio da ta sredstva želi donirati pedijatrijskim ustanovama * Dan prepun vijestima otvorili smo komentarom "6 lekcija za Daglasa Koracu" Chiare Bilić, a sutra komentar o ponašanju dekana Istarskog veleučilišta u Puli piše Dražen Majić * Ujutro objavljujemo i detalje o novoj procjeni vrijednosti zemljišta u Barbarigu kojeg od Grada Vodnjana želi kupiti Anton Kliman te zanimljivu priču o obnovi autobusnog kolodvora u Pazinu

„Ovom dečku nema kraja, toliko toga smo mogli naučiti u ovo kratko vrijeme od njega. Ono što već generacije i generacije roditelja nisu prenijele na svoju djecu, poniznost, zahvalnost, ljudskost, humanost... Sve što je ispravno a što smo putem izgubili, jednostavno DIVAN“. Komentar je to čitateljice, jedan od mnogih itekako pozitivno intoniranih, na vijest da se Marko Purišić, alias Baby Lasagna, zahvalio Vladi koje danas ranije odlučila ga nagraditi sa 50.000 eura, poručivši da novac ne želi uzeti.”

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Nadalje, ostalih 25 tisuća volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala.", napisao je na svom Instagram profilu.

Čitatelji su u svojim komentarima danas podržali i komentar Chiare Bilić “6 lekcija za Daglasa Koracu”. Odgovor je to na takozvani samoprozvani demantij, kojim Istarsko veleučilište (tekst je bez potpisa, a poslan je s e-mail adrese Daglasa Korace) u biti ne demantira već nesvrsishodno komentira seriju naših članaka o vrlo mutnoj situaciji unutar Istarskog veleučilišta. A pred tim komentar rađa se osjećaj "krindža", pravi transfer blama.

Tri tjedna uoči izvanrednih izbora u Raši, nakon ostavke bivše načelnice Glorije Paliska, ova općina, osim načelnice, ostaje i bez dva važna službenika. Naime, zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa podnio je i Igor Radić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine  Raše, a prije njega, pa i prije travanjske ostavke načelnice Paliska, i pravnica Helena Derosi, viša savjetnica za lokalnu samoupravu, pravne poslove i EU fondova. Razloge je istražio Zoran Angeleski koji je pratio i sjednicu Vijeća Općine Kršan tijekom koje je oporba smijenila predsjednika Općinskog vijeća Luciana Mrzlića. Za novog predsjednika izabran je SDP-ov vijećnik Silvano Uravić.

Bilo je danas podosta vijesti. U Štinjanu prodaje se zemljište s izgrađenim bespravnim objektom, nakon 30 godina u rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat“ obavljen je prvi operacijski zahvat, i to na šaci, a u pulskom Circolu, sve je spremno za Dječji festival knjige “Monte Librić”.

Nažalost, bilo je i crne kronike. Dan nakon velikog požara u medulinskoj marini, u kojem su izgorjela 22 plovila, iz mora su izvučene dvije brodice na kojima je prema pretpostavkama policije, požar buknuo, a policija radi na utvrđivanju okolnosti događaja. Istražuju se i uzrok nesreće u trafostanici na Gregovici, a stradali radnici i dalje su kritično. Hitnom intervencijom sanirano je onečišćenje koje je u priobalju Gornjeg Kamenjaka izazvao veliki požar u medulinskoj lučici.

Danas je održala prva sjednica 11. saziva Hrvatskog sabora. Gordan Jandroković je i dalje predsjednik, a Furio Radin jedan od potpredsjednika hrvatskog parlamenta, HDZ i Domovinski pokret potpisali su koalicijski sporazum temeljem kojeg je Sabor izglasao novo ustrojstvo Vlade (trebalo je izmisliti dva ministarstva za DP), a već se se sutra glasati o povjerenju novoj vladi.

Dnevni urednici bili su Leonid i Silvio, a sutra se Leu pridružuje Zoran, Evo najave sutrašnjih tema.

Ponašanje Daglasa Korace šamarčina je cjelokupnoj istarskoj javnosti, tvrdi Dražen Majić u svom sutrašnjem komentaru o događanjima na Istarskom veleučilištu.

Donosimo detalje o novoj procjeni vrijednosti zemljišta u Barbarigu kojeg od Grada Vodnjana želi kupiti Anton Kliman.

Pomalo u sjeni novogradnje kojom se istarska obali kiti gotovo svakodnevno, u srcu Istre protječu pripreme za gradnju jedne, po mnogo čemu, jedinstvene zgrade.

Stari i oronuli autobusni kolodvor u Pazinu, koji je od izgradnje istarskog Ipsilona ostao pomalo 'izvan' puta, uskoro bi trebao dobiti svoju novu, bolju i veću verziju. O jako zanimljivim detaljima piše Maja Jokanović.

HVala što nas pratite i laka vam noć.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.