Život

PACIJENTU OPERIRANA ŠAKA

Rovinj: Prvi operativni zahvat u Specijalnoj bolnici "Martin Horvat" nakon 30 godina

Operaciju su obavili su liječnici Hari Jurdana i Ratko Salamon, specijalisti ortopedije i traumatologije, koji su naveli da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, uz veoma male rezove na šaci


 
1 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Operaciju su obavili su liječnici Hari Jurdana i Ratko Salamon, specijalisti ortopedije i traumatologije, koji su naveli da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, uz veoma male rezove na šaci

Nakon 30 godina u rovinjskoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat“ obavljen je prvi operacijski zahvat na šaci, čime se ta bolnica ponovno vraća svojim korijenima, izvijestili su u četvrtak iz te zdravstvene ustanove.

Operirani pacijent uspješno se oporavio te je otpušen na kućnu njegu. 

Operaciju su obavili su liječnici Hari Jurdana i Ratko Salamon, specijalisti ortopedije i traumatologije, koji su naveli da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, uz veoma male rezove na šaci.

U zahvatu su sudjelovali i Lada Kalagac Fabris, specijalistica anesteziologije i reanimatologije, uže specijalnosti iz intenzivne medicine, te sestre Dnevne bolnice Barbara Lupetina, Katarina Krnjus i Natali Lenić.

"Kao ravnatelju, profesionalno najveće zadovoljstvo čini mi činjenica da se kirurgija vratila u našu ustanovu. Ovaj pothvat predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada i osobni vrhunac svih mojih ravnateljskih mandata, a koji uspjeh ponosno dijelim sa svim svojim kolegama", rekao je ravnatelj bolnice Marinko Rade.

Obnovom operacijske sale, kao dijela dnevne bolnice te njezinom ponovnom aktivacijom, zaokružuje se usluga i snažnije ulazi u novo razdoblje bolnice.

"Broj i raznolikost operacijskih zahvata će rasti, brza tranzicija između dijagnostike, zahvata i rehabilitacije garantirat će bolje ishode za naše pacijente", poručio je Rade.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.