Politika i društvo

potpisana dva ugovora

Istarskom Društvu Crvenog križa iz županijskog proračuna gotovo milijun kuna

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.


 
1 min
Istra24
Foto Društvo Crvenog križa Istasrke županije

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov, potpisali su dva ugovora vrijedna 984 tisuće kuna.

Ugovorom o financiranju u 2022. godini, iz županijskog Proračuna Istarske županije osigurano je 827 tisuća kuna. Drugi ugovor se pak, odnosi na financiranje troškova osiguranja i prijema osoba za boravak u karanteni u 2022. godini, za što Županija izdvaja 160 tisuća kuna.

Župan je istaknuo značajnu i aktivnu ulogu DCKIŽ tijekom pandemije, bilo da je riječ o sudjelovanju u radu županijskog Stožera civilne zaštite, koordiniranju karantene, radu u Call centru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ispomoći pri cijepljenju stanovništva i dr.

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.

Također, radi se i na unaprjeđenju provedbe javnih ovlasti i ostalih djelatnosti društava Crvenog križa s područja Istarske županije kroz unapređenje prve pomoći, unaprjeđenje darivanja krvi te realizacijom posebnih programa i projekata.

Spomenimo program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama, županijske javnozdravstvene prioritete, azil i migracije, kao i program Službe spašavanja života na vodi.


Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.