Politika i društvo

potpisana dva ugovora

Istarskom Društvu Crvenog križa iz županijskog proračuna gotovo milijun kuna

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.


 
1 min
Istra24
Foto Društvo Crvenog križa Istasrke županije

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.

Istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov, potpisali su dva ugovora vrijedna 984 tisuće kuna.

Ugovorom o financiranju u 2022. godini, iz županijskog Proračuna Istarske županije osigurano je 827 tisuća kuna. Drugi ugovor se pak, odnosi na financiranje troškova osiguranja i prijema osoba za boravak u karanteni u 2022. godini, za što Županija izdvaja 160 tisuća kuna.

Župan je istaknuo značajnu i aktivnu ulogu DCKIŽ tijekom pandemije, bilo da je riječ o sudjelovanju u radu županijskog Stožera civilne zaštite, koordiniranju karantene, radu u Call centru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ispomoći pri cijepljenju stanovništva i dr.

Ciljevi programa rada DCKIŽ usmjereni su na jačanje volonterstva, jačanje organizacije mladih, te razvoj suradnje i partnerstva.

Također, radi se i na unaprjeđenju provedbe javnih ovlasti i ostalih djelatnosti društava Crvenog križa s područja Istarske županije kroz unapređenje prve pomoći, unaprjeđenje darivanja krvi te realizacijom posebnih programa i projekata.

Spomenimo program pripreme i djelovanja u kriznim situacijama, županijske javnozdravstvene prioritete, azil i migracije, kao i program Službe spašavanja života na vodi.


Nastavite čitati

Istra
 

OTROVNO DRVO NEKONTROLIRANO SE ŠIRI U Puli smo ga pronašli u središtu grada. Guši biljke oko sebe, a kod ljudi može izazvati zdravstvene probleme

Prošle smo godine na zahtjev Općine Medulin izradili dokument – preporuku za uklanjanje pajasena prema kojoj su vlasnici odnosno korisnici dvorišta, okućnica i vrtova dužni uklanjati i sprječavati širenje invazivnih stranih vrsta s Unijinog popisa. Međutim, nije propisano na nivou države tko snosi troškove uklanjanja - zasad je to na teret vlasnika zemljišta osim ako se jedinica lokalne uprave nije javila na natječaj koji povremeno objavljuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvo i ruralni razvoj, navodi Danijela Damijanić iz Centra za invazivne vrste

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.