Politika i društvo

nino kokaino

Jakovčić novinarima: „Dajte mi koke!" Njegove sprdnje i govor mržnje Paus je odavno trebao sankcionirati

Ivan Jakovčić ne želi odgovarati na pitanja koja mu se ne sviđaju. Upitan o detaljima njegovih poslova s Dankom Končarom, Afarakom, nekadašnjim izjavama o selidbi Uljanika ili o prodaji sela Sveti Juraj, počasni predsjednik IDS-a bira vrlo radikalan i potpuno neprimjeren način komunikacije. Najnoviji primjer je njegovo ponašanje na naš upit o izrazito spornim poslovima na Belizeu.


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Ivan Jakovčić ne želi odgovarati na pitanja koja mu se ne sviđaju. Upitan o detaljima njegovih poslova s Dankom Končarom, Afarakom, nekadašnjim izjavama o selidbi Uljanika ili o prodaji sela Sveti Juraj, počasni predsjednik IDS-a bira vrlo radikalan i potpuno neprimjeren način komunikacije. Najnoviji primjer je njegovo ponašanje na naš upit o izrazito spornim poslovima na Belizeu.

Nije prvi put da počasni predsjednik Ivan Jakovčić pokušava biti duhovit u razgovoru za naš portal. Jasno je da Jakovčić bira s kojim će novinarima razgovarati, jer za one koji propitkuju njegove nekadašnje poslove i lifestyle, umjesto odgovora - stižu uvrede, sprdnja i govor mržnje.

To što Jakovčić portal Istra24 naziva šlep službom, a naše novinare huljama i dokazanim ljudskim dnom, najbolje govori o njemu samom.

I dok se Nino pravi lud, ne treba zaboraviti da je on i dalje aktivan političar. Doduše, nisu to više one razine i visine na kojima je nekad letio i naglo sletio. Nakon niza važnih funkcija, ostala mu je tek ona vijećnika u Skupštini. Nije to dovoljno za njegov ego.

No, Jakovčić je i dalje počasni predsjednik IDS-a, stranke koja ovih dana proživljava najteže dane u povijesti, ali i najjače regionalne stranke u Hrvatskoj. Barem si tako sami tepaju. Prije nekoliko dana, počasni predsjednik te inače vrlo "tolerantne" partije ponovno je u razgovoru za naš portal doživio „pražnjenje“.

Ovaj put smo ga kontaktirali oko priče gdje se pojavljuje kao jedan od aktera. Radilo se o turističkom projektu na Belizeu za kojeg je svojevremeno u funkciji župana, snažno lobirao, pa čak i novce ulagao.

Umjesto odgovora na legitimno novinarsko pitanje, Mr. Počasni počastio nas je u maniri nedodirljivog vladara Istre.

Razgovor s Jakovčićem tijekom intervjua za naš portal čuo je i predsjednik IDS-a Dalibor Paus. Osim što se ulovio za glavu, Pausu je bilo lagano muka. Barem je takav dojam ostavio. A onda je predsjednik IDS-a sve ublažio i, u rukavicama, diplomatski izjavio „to nije primjereno“.

Daliboru Pausu bilo je iznimno neugodno slušati eskapade svog počasnog predsjednika

Paus je formalno osudio Jakovčićevu komunikaciju s novinarima, konstatirajući  kako "Jakovčić očito ima problem s našim portalom". Koja zamjena teza.

Jakovčić je tu da odgovara na pitanja ili da na njih ne odgovora, a Paus bi kao predsjednik jedne, još uvijek dovoljno ozbiljne stranke, ipak trebao nedvosmisleno osuditi ponašanje svog počasnog predsjednika i od njegove se retorike bezrezervno ograditi.

Evo baš je danas u Splitu zbog „nepropisne komunikacije“ s novinarkom Slobodne Dalmacije, gradonačelnik Splita Ivica Puljak povukao iz javnosti svog dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Novinarki je poručio "krvi ću ti se napiti". Puljak je reagirao, Ivošević se ispričao i brzo povukao iz javnosti. Dok se "ne sredi". Dobio je veto na razgovor s novinarima.

Pausa pak ne tangiraju previše Jakovčićeve eskapade. Možda mu je to duhovito, zgodno, simpatično, fora, štogod. Kada bi Istra doista bila sve ono s čime se diči, onda njeni najmoćniji političari ne bi ovako razgovarali s novinarima. U nastavku poslušajte snimku razgovora Ivana Jakovčića.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.