Politika i društvo

nino kokaino

Jakovčić novinarima: „Dajte mi koke!" Njegove sprdnje i govor mržnje Paus je odavno trebao sankcionirati

Ivan Jakovčić ne želi odgovarati na pitanja koja mu se ne sviđaju. Upitan o detaljima njegovih poslova s Dankom Končarom, Afarakom, nekadašnjim izjavama o selidbi Uljanika ili o prodaji sela Sveti Juraj, počasni predsjednik IDS-a bira vrlo radikalan i potpuno neprimjeren način komunikacije. Najnoviji primjer je njegovo ponašanje na naš upit o izrazito spornim poslovima na Belizeu.


 
3 min
Danijela Bašić-Palković

Ivan Jakovčić ne želi odgovarati na pitanja koja mu se ne sviđaju. Upitan o detaljima njegovih poslova s Dankom Končarom, Afarakom, nekadašnjim izjavama o selidbi Uljanika ili o prodaji sela Sveti Juraj, počasni predsjednik IDS-a bira vrlo radikalan i potpuno neprimjeren način komunikacije. Najnoviji primjer je njegovo ponašanje na naš upit o izrazito spornim poslovima na Belizeu.

Nije prvi put da počasni predsjednik Ivan Jakovčić pokušava biti duhovit u razgovoru za naš portal. Jasno je da Jakovčić bira s kojim će novinarima razgovarati, jer za one koji propitkuju njegove nekadašnje poslove i lifestyle, umjesto odgovora - stižu uvrede, sprdnja i govor mržnje.

To što Jakovčić portal Istra24 naziva šlep službom, a naše novinare huljama i dokazanim ljudskim dnom, najbolje govori o njemu samom.

I dok se Nino pravi lud, ne treba zaboraviti da je on i dalje aktivan političar. Doduše, nisu to više one razine i visine na kojima je nekad letio i naglo sletio. Nakon niza važnih funkcija, ostala mu je tek ona vijećnika u Skupštini. Nije to dovoljno za njegov ego.

No, Jakovčić je i dalje počasni predsjednik IDS-a, stranke koja ovih dana proživljava najteže dane u povijesti, ali i najjače regionalne stranke u Hrvatskoj. Barem si tako sami tepaju. Prije nekoliko dana, počasni predsjednik te inače vrlo "tolerantne" partije ponovno je u razgovoru za naš portal doživio „pražnjenje“.

Ovaj put smo ga kontaktirali oko priče gdje se pojavljuje kao jedan od aktera. Radilo se o turističkom projektu na Belizeu za kojeg je svojevremeno u funkciji župana, snažno lobirao, pa čak i novce ulagao.

Umjesto odgovora na legitimno novinarsko pitanje, Mr. Počasni počastio nas je u maniri nedodirljivog vladara Istre.

Razgovor s Jakovčićem tijekom intervjua za naš portal čuo je i predsjednik IDS-a Dalibor Paus. Osim što se ulovio za glavu, Pausu je bilo lagano muka. Barem je takav dojam ostavio. A onda je predsjednik IDS-a sve ublažio i, u rukavicama, diplomatski izjavio „to nije primjereno“.

Daliboru Pausu bilo je iznimno neugodno slušati eskapade svog počasnog predsjednika

Paus je formalno osudio Jakovčićevu komunikaciju s novinarima, konstatirajući  kako "Jakovčić očito ima problem s našim portalom". Koja zamjena teza.

Jakovčić je tu da odgovara na pitanja ili da na njih ne odgovora, a Paus bi kao predsjednik jedne, još uvijek dovoljno ozbiljne stranke, ipak trebao nedvosmisleno osuditi ponašanje svog počasnog predsjednika i od njegove se retorike bezrezervno ograditi.

Evo baš je danas u Splitu zbog „nepropisne komunikacije“ s novinarkom Slobodne Dalmacije, gradonačelnik Splita Ivica Puljak povukao iz javnosti svog dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Novinarki je poručio "krvi ću ti se napiti". Puljak je reagirao, Ivošević se ispričao i brzo povukao iz javnosti. Dok se "ne sredi". Dobio je veto na razgovor s novinarima.

Pausa pak ne tangiraju previše Jakovčićeve eskapade. Možda mu je to duhovito, zgodno, simpatično, fora, štogod. Kada bi Istra doista bila sve ono s čime se diči, onda njeni najmoćniji političari ne bi ovako razgovarali s novinarima. U nastavku poslušajte snimku razgovora Ivana Jakovčića.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.